Summering av veckan

Ännu en vecka börjar vara till ända och nu börjar det vara otäckt nära julen. Endast en vecka återstår av november om jag förstått det rätt. Träningen har i alla fall fungerat helt enligt planerna denna vecka och jag fick ihop 7 träningspass med 100 km löpning denna vecka. Nästa vecka skall jag ännu öka på dosen en aning med mellan 110 och 120 km löpning innan det är dags för en lugnare vecka.

Denna vecka har jag helt lämnat bort den alternativa träningen och även nästa vecka blir det sparsamt med den biten. Jag kompenserar det med att lägga in desto fler alternativa träningspass under därpå följande vecka som alltså blir en återhämtande vecka. Det borde enligt mina beräkningar göra att det blir ytterligare 3 hårdare veckor innan det igen är dags för en återhämtande vecka efter årsskiftet.

Lite otäckt låter det onekligen att prata om årsskiftet redan i detta skede. Detta innebär ju samtidigt att min 7 månader långa alterneringsledighet tar slut. Men det låter nog värre än vad det är. Egentligen ser jag på sätt och vis fram emot att återvända till jobbet och rutinerna där. Som jag tidigare nämnt har jag ju fått en lite annan syn på jobbet och även på livet i övrigt under den långa ledigheten, något som med all säkerhet har lett till en ökad arbetsmotivation. Dessutom längtar jag efter att få se mina arbetskompisar mer regelbundet igen. Även om jag har endast 400 meter till jobbet har jag inte alltför ofta varit och hälsat på under min ledighet, men det har också varit helt medvetet. Syftet med ledigheten har ju ändå varit att komma bort från den omgivningen ett tag för att igen lära sig uppskatta allt som har med jobbet att göra.

Ännu gällande träningen så började jag alltså med mina kvalitetspass igen denna vecka. Det var alltså den första veckan med kvalitetspass under den nya säsongen. Ännu känns det kanske lite ovant, men jag hade ändå inga problem att hålla de farter som fanns i programmet. Med andra ord har jag en riktigt bra träningsvecka bakom mig. Lite fler styrkepass och mer stretching siktar jag dock på att få in i nästa veckas träning. Nu blev det “endast” 3 styrkepass i gymmet.

Träningen denna vecka:

Måndag 17.11:

10 km med Heidi

Tisdag 18.11:

13 km på löpband, med 8 km tempo på 32 min. eller 4:00 min./km + 60 min. styrka (Wasa Sports Club)

Onsdag 19.11:

Återhämtande distanspass 15 km och styrka 60 min. (WSC)

Torsdag 20.11:

15 km utomhus, med 8 km på 33 min. eller 4:10 min./km + 60 min. styrka (WSC)

Fredag 21.11: 

5 km med Heidi med 1km backlöpning och 6 km på egen hand, totalt 11 km

Lördag 22.11:

Långpass 22 km. Första 10 km lugnt och 12 km i 4:30 min./km.

Söndag 23.11:

Återhämtande distanspass 14 km

Totalt 7 pass, 100 km löpning och 3 h styrka

distanspass 23.11.2014

Bild från dagens återhämtande distanspass på 14 km. Rätt trötta ben även idag, men ändå hyfsat bra flyt i steget.

PicsArt_1416758218924

Igår testade jag äntligen på “vrakölen” från Stallhagen. Den kändes rätt smaklös och intetsägande och kommer knappast att få nytt förtroende till helgerna.

PicsArt_1416758626836

Igår kväll var vi på estenomernas modeshow. Ett riktigt välordnat och fint evenemang. Utrymmena i Academill passade utmärkt för showen.

PicsArt_1416758861698

Pälsprovning under dagens besök på stan. Är kanske inte så modig att jag skulle våga mig på att bära denna typ av pälskrage i lilla Vasa.

PicsArt_1416758716786

Toffe njuter av tv-utbudet.

PicsArt_1416763362935

Några livsnjutare.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *