Summering av träningsveckan

Det börjar ta sig. Även denna vecka har vi enligt min mening haft bra balans på träningen med 2 alternativa pass, 4 styrkepass och totalt 107 km löpning. Idag avslutade jag veckan med totalt 20 lugna kilometer i strålande vackert väder då jag först körde drygt 12 km med syrran och sedan 8 km med Heidi.

Det som man ändå märker är att det inte finns speciellt mycket utrymme för fuskande när man ligger i hårda träningsperioder med endast en vilodag mellan stenhårda tempopass. Idag kände jag genast av att jag inte alls stretchade eller annars skötte om min kropp efter gårdagens tuffa långpass. Kroppen brukar ju även i övrigt vara rätt slutkörd dagen efter ett kvalitetspass och ser man inte till att sköta om kroppen med tillräckligt med sömn, stretching och rätt kost brukar det kännas ännu segare än vanligt.

Igår hade vi nämligen en helkul kväll med bowling, öl och god mat i goda vänners sällskap. Då tänker man ju inte speciellt mycket på att stretcha eller förbereda sig inför följande dags träning. Ikväll måste jag i alla fall försöka lösgöra lite extra tid för att smörja kroppen eftersom följande tuffa pass väntar redan imorgon.

Ännu angående min träning just nu. Det känns som att jag tagit några kliv framåt i min utveckling under senare tid. På tisdagen körde jag ett av mina hårdaste distanspass på löpband hittills då jag hade en snittfart på 16,5 km/h över hela sträckan på 16 km, vilket blir 3:36 min./km. Det är dock inte själva farterna som gör att jag är så övertygad att jag utvecklats rätt mycket på senare tid, utan känslan som jag genomför mina pass i. Speciellt på tempopassen har det känts väldigt bra hittills i år.

Men det gäller som sagt att hela tiden vara på tårna och inte ta något för givet. Under en lång träningsperiod kommer både upp- och nedgångar, men kan man bara undvika skador är detta bara en naturlig del av uppbyggnadsträningen inför ett maratonlopp. Speciellt nu när jag i lugn och ro kunnat bygga upp en bra grund borde inte risken vara alltför stor att jag råkar ut för samma missöde som under höstens träning.

Träningen denna vecka:

Måndag 19.1:

60 min. på crosstrainer + stretching 30 min. (Wasa Sports Club)

Tisdag 20.1:

3 km uppvärmning, 16 km på 58:08, 2 km nedjoggning på löpband+ styrka 50 min. (WSC)

Onsdag 21.1:

Lugn distans 10 km utomhus, 45 min. styrka, 30 min. vattenlöpning (Simhallen)

Torsdag 22.1:

3 km uppvärming, 12 km på 43:12, 1 km nedjoggning på löpband + styrka 60 min. (WSC)

Fredag 23.1:

Morgonpass 10 km

Lördag 24.1:

Långpass 30 km, sista 10 km inne på löpband på 37:17 (WSC)

Söndag 25.1:

Återhämtande löppass 20 km ute + styrka 45 min. (WSC)

Totalt 7 pass och totalt 107 km löpning

löppass 25.1.2015

Idag blev det totalt 20 km i det vackra vädret.

löppass 25.1.2015 2

Kalla mig optimist, men jag börjar redan få lite vårkänslor i och med de allt längre dagarna. När vädret är som det var idag ger det en definitivt lite extra energi.

löppass 25.1.2015 3

löppass 25.1.2015 4

PicsArt_1422206208650

Igår började vi kvällen på Cinema Bowling.

PicsArt_1422206114468

Sedan vidare till Fondis på mat och några öl.

PicsArt_1422206015433

Sällskapet.

Tags from the story
Join the Conversation

4 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *