Summering av förra veckan

Det blir mycket lättklädda bilder nu, men det är ju inte många dagar per år som man får njuta av det väder som vi haft den senaste tiden så det bjuder jag på. 🙂

Som jag antydde i inlägget från förra veckan är formen på stigande just nu. Även under de pass som jag körde efter torsdagen hade jag ett mycket bra flyt och bra löpkänsla. Jag är kanske inte i den bästa formen för året ännu, men under veckan som helhet har löpkänslan definitivt varit den bästa som jag haft under detta år.

På lördagen blev det det längsta långpasset som vi kommer att köra innan nästa maratonlopp om drygt tre veckor då 38 kilometer avverkades i jämn fart. Snittiden på detta långpass var 4:36 min./km. Nästa lördag avverkas mitt sista långpass innan nämnda maratonlopp, men då är meningen att slutdelen skall avverkas i maratonfart för att vänja kroppen till tävlingsfart.

Annars behöver jag även i övrigt få in lite mer kilometrar i maratonfart innan det är dags att tävla igen. Därför har jag åtminstone imorgon tänkt köra ett lite längre tempopass i min tänkta tävlingsfart.

Förra veckan återgick jag igen till lite mer mängd, mycket tack vare att jag ersatte de kortare intervallpassen med längre tempopass. Nästa vecka är det återigen samma koncept som gäller.

Förra veckans träning:

 

Måndag 17.8:

Distanspass 13 km + styrka 60 min. (WSC)

Tisdag 18.8:

Uppvärmning 2 km, tempopass 12 km i 3:57 min./km, nedjoggning 4 km (tot. 18 km) + styrka ute 30 min.

Onsdag 19.8:

Morgon: Lätt distanspass 7,5 km

Kväll: Uppvärmning 2 km, tempopass med syrran 12 km i 4:07 min./km, nedjoggning 2 km (tot. 16 km)

Torsdag 20.8:

Uppvärmning 4,5 km, backintervaller 5 km (3×400 m. flack backe och 6×250 m. brant backe), nedjoggning i stegrande tempo 5,5 km (tot. 15 km)

Fredag 21.8:

Återhämtande distanspass 12 km + styrka 50 min. (WSC)

Lördag 22.8:

Långpass 38 km, snittfart 4:36 min./km

Söndag 23.8:

Återhämtande distanspass 12,5 km + styrka 45 min. ute

Totalt 8 pass och 132 km löpning

PicsArt_1440436104114

Vi hade ett mycket skönt morgonpass på fredag, där benen faktiskt var i det bästa skick de någonsin varit under ett morgonpass.

PicsArt_1440438211981

Även denna bild från Instagram och lördagens långpass på 38 km. Törstig blir man efter dessa långpass. Det blir heller inte bättre av att jag endast har några små gelpåsar som färdkost under mina långpass och alltså inte dricker något.

PicsArt_1440438513139

Härlig kväll med “gänget” på Strampen på lördag kväll.

PicsArt_1440436356224

Styrketräning utomhus efter gårdagens distanspass.

PicsArt_1440436463214

Rätt bra att vara morgonmänniska och kunna ta del av försöken i friidrotts-VM.

De som är ens lite intresserad av ekonomi har väl knappast kunnat undvika den “börskrasch” som vi haft de senaste veckorna. Speciellt idag var det en korrigering nedåt av stora mått. Jag har väntat rätt länge på att bubblan skall brista, men jag är inte alls övertygad om att vi med dagens enorma tillgång på stimulanser riktigt förstått hur illa det egentligen är ställt med ekonomin världen över. De analytiker som uttalar sig försöker med desperation hålla kurserna uppe, även om också de måste inse att orsaken till de våldsamma kursuppgångar vi haft de senaste åren till stor del berott på att de enorma summor som pumpats ut i form av “kvantitativa lättnader” gått till aktiemarknaden istället för till investeringar. Överdrivna kostnadsinbesparingar i kombination med massiva återköp av egna aktier är även bevis på att allt inte riktigt står rätt till. De grundläggande problemen i världsekonomin kvarstår dock fortsättningsvis. Ovan är ett mycket bra klipp där Gerard Celente förklarar problemen på ett rätt utförligt sätt.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *