Stigande form trots trötthet

Det var inte alls en dålig idé att anmäla sig till följande marathon redan i detta skede. De senaste dagarna har jag haft riktigt bra motivation i träningen och både träningspasset igår och idag drog jag med ett helt annat fokus än vad som varit fallet den senaste månaden. Å andra sidan är det ju först från och med denna vecka som jag kört igår med träningen på allvar igen, så en viss psykologi finns det säkert i att bestämma sig för att göra saker och ting ordentligt istället för att bara köra på känsla.

Igår var det spinning 45 minuter och styrketräning ungefär lika länge i Wasa Sports Club. Idag körde jag ett lite längre distanspass på 17 km tillsammans med syrran. Det finns mycket positivt att ta fasta på från dagens distanspass. För det första börjar jag äntligen kännas lättare i steget igen. Jag vet inte om detta delvis kan ha att göra med att jag säkerligen gått ner några kilon sedan förra veckan pga. en striktare kosthållning. Jag säger “säkerligen” eftersom jag inte alls vägt mig sedan maratonloppet för drygt en månad tillbaka och har således inga klara bevis för att jag verkligen är lättare i kroppen.

En annan positiv sak att ta fasta på är min motivation för tillfället. Jag hade inte väntat mig att motivationen till att träna hårt skulle infinna sig såhär tidigt på året. Som det känns nu är jag riktigt motiverad till att göra nästa löparsäsong riktigt framgångsrik. Av allt som jag lärde mig från fjolåret känns det som att jag i år är bättre rustad för att möta en ny uppbyggnadsperiod.

Så långt det positiva. Ifall jag skall ta fram något negativt med de senaste dagarna så är det att jag i övrigt känner mig rätt trött just nu. Det hjälper en del att hålla en strikt kosthållning inne i veckan, men när jag sover så lite som 5-6 timmar per natt så blir det ändå att jag tidvis känner mig lite hängig under dagarna. November månad brukar även i övrigt vara den månad då jag är som mest hängig, så nu skulle jag snart behöva få in lite fler timmar med nattsömn även inne i veckorna. Lite svårt är det ändå att göra verklighet av detta då det är så mycket som jag vill hinna med på en dag…

PicsArt_1383158075209
Oj, vad glad jag blev över att få komma hem till en nykokt laxsoppa efter jobbet. Detta är min absoluta favorit bland sambons maträtter…

PicsArt_1383159961620
Speciellt uppskattat var det efter en dag med litervis med kaffe i jobbet.

PicsArt_1383160153398
Ett botemedel på min trötthet? Under lunchpausen mellan mina företagsbesök igår sprang jag på Jimmy W, bekant från min tid som Jaro-junior. Jag fick med mig några varuprover, bl.a. denna Vemma hälsodryck som jag testade ikväll efter träningen. Riktigt gott var det. Jag blev onekligen intresserad av att beställa några flaskor när jag läste lite närmare om produkten och dess innehåll.

Heidi
Jag hade lite inspirationsbrist efter att jag kom hem från jobbet idag. Då kom min alltid så ordningsamma sambo fram med den snillrika idén att jag borde “piffa till” mitt arbetsrum och göra det lite personligare. Ingen dålig idé med tanke på att städerskan så sent som imorse suckade åt min hög med mappar som t.o.m. tagit över en del av golvet i mitt arbetsrum. Nu blir det städning och sedan skall jag se till att få in lite foton på mina nära och kära på bordet. Bilden ovan är från strax innan avresan till Stockholm i somras.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *