Spännande tider på kommande

Det finns många orsaker till att jag känner mig lite extra förväntansfull och uppspelt just nu. En av orsakerna till detta är naturligtvis att det är en spännande resa med tillhörande maratonlopp på kommande snart. Men som jag även tangerat i något av mina tidigare inlägg så har jag även några andra förändringar att se framemot inom kort.

Innan jag går in mer på detta redogör jag kort för dagens träning. Igår var det alltså vilodag, men idag var det 4×1000 meter på schemat. De sista två veckorna inför ett maratonlopp har jag som princip att helst inte överstiga 10 kilometer löpning under ett enskilt träningspass. Dessutom får intervallpassen gärna köras i bra fart, utan att för den skull dra på sig mjölksyra.

Nedan är mitt intervallpass i siffror. Först körde vi en lugn uppvärmning på 3 km innan vi körde igång med intervallerna. Målet var att köra ungefär i maratonfart eller strax under. Det viktigaste var att intervallerna kunde köras i avslappnad stil med en bra känsla under hela sträckan. Passet kördes utomhus på asfalt idag.

intervaller 25.3.2014

Tidigare idag skickade syrran några intressanta klipp från fjolårets Paris Marathon. Det första är speciellt intressant då man på detta får rätt bra insyn i hur det ser ut på expot och runt själva loppet. Utan vidare skulle det ha varit bra att ha kunnat hämta ut nummerlappen från expon redan på fredagen eftersom kön påminde rätt mycket om den i Berlin dagen innan loppet…

Det andra klippet är loppet i sin helhet från fransk tv. På detta ser man vilket enormt stort evenemang det faktiskt handlar om när drygt 40.000 löpare samlas för att springa ett maraton.

PicsArt_1395769266915
Det har skrivits en hel del om alterneringsledigheten den senaste tiden och om de förändringar som är på väg på detta område till hösten. I Sverige motsvaras detta av något som kallades friår om jag förstått det rätt. Jag skriver “kallades” eftersom möjligheten till friår inte lär finnas kvar i Sverige längre.

Detta är den andra orsaken till att jag känner mig lite extra förväntansfull inför den närmaste framtiden. Det torde nämligen vara rätt så klart att jag från och med sommaren far iväg på en 7 månader lång alterneringsledighet. Jag har alltid trivts med mitt jobb, men efter drygt 11 år som anställd känns det skönt att ta lite ledigt för att ladda batterierna. Rätt många har frågat ifall detta innebär att jag kommer att satsa mer på löpningen nu. Det kommer jag inte att göra. Faktum är att löpningen inte alls finns beaktat i beslutet. Istället ser jag fram emot att kunna ägna mig åt allt sådant som jag vanligen inte hinner med när jag jobbar, som t.ex. ta itu med alla böcker jag samlat på mig under åren. Träna kommer jag naturligtvis att göra dagligen, men inte med några större ambitioner än i dagsläget.

PicsArt_1395768775629
Det har blivit en hel del med vandringar med Toffe de senaste dagarna. I söndags var det mulet, men efter detta har det varit idel solsken.

PicsArt_1395769076651
Det är svårt att hålla sig bort från morgonpromenaderna när det är så tidigt ljust just nu. Igår begav jag mig iväg på en morgonvandring först vid halv 7-tiden och då var solen redan på väg upp. Härligt minsann!

PicsArt_1395769452986
Idag var jag uppe redan kl. 5 på morgonen. Mörkare, men minst lika skönt att vandra när solen sakta men säkert “masar” sig upp.

PicsArt_1395769799744
En av mina favoriter bland “rawfood”-stänger för tillfället.

PicsArt_1395769873395
En annan, gammal, favorit.

PicsArt_1395769967940
Den middagar som jag äter inne i veckorna kan se aningen tråkiga ut, men jag märker hur bra det gör för kroppen att lämna bort alla onödiga kolhydrater och istället fokusera på protein. Jag borde dock lära mig att inte överdriva mitt ätande under lunchpauserna…

Join the Conversation

3 Comments

 1. says: Heidi

  Vad skönt med en lång ledighet att se framemot! 🙂 Tror du att du kommer att kunna hålla dig ifrån att göra en ordentlig satsning på marathon sen när du har så mycket tid till träning och återhämtning? 🙂

  1. says: Benny

   Ja, verkligen! 🙂 Jag kommer nog med säkerhet att köra på som tidigare, med målsättningen att nå under 2:45 i år. Denna målsättning blir ju naturligtvis enklare att nå med mer vila och sömn. Men mer än ett pass om dagen kommer jag aldrig mer att börja med. Däremot kommer jag säkert att träna på lite annorlunda tider, som mitt på dagen, när jag blir ledig.
   På denna ledighet siktar jag på att uppfylla alla de drömmar och målsättningar som jag tänker på dagligen, men som jag aldrig hinner med vid sidan om allt jobb och all träning. Det finns förvånansvärt lite ork kvar på kvällarna efter att man fått undan jobbdagen och träningen. Det är på morgonen jag fungerar som bäst, men då är man ju alltid uppbunden av jobbet. Det skall bli riktigt intressant att skapa sig nya rutiner och framförallt få lägga upp dagarna precis enligt sina intressen. 🙂

 2. says: Tobbe

  Friår! Helt rätt att ta chansen när den kommer. Måste kännas bra att ha de 7 månaderna att se framemot!

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *