Sommaren är här!

malta träning

Det är dags att köra igång även denna blogg på allvar. Vi tar åtminstone en testmånad med regelbundna inlägg för att testa motivationen. Det har sina utmaningar eftersom det alltid är svårt att köra igång efter ett uppehåll. På Gentlemannaguiden har jag ju levererat dagliga artiklar en längre tid, så där finns vanan inne.

Det finns mycket att berätta om från de senaste månaderna. Det var en Paris-resa på schemat i början av maj och genast efter att vi kom hem blev det riktigt varmt här på Malta. Det har varit en bra bit över 20 grader hela maj och nu börjar vi redan röra oss runt 30 grader och över.

malta väder
Bild: Foreca

I detta väder blir det såklart mycket nöjesutflykter på schemat. Jag skall se till att berätta om dessa samt visa bilder de närmaste dagarna.

Ett speciellt år

Detta är ett speciellt år många sätt och vis. Jag är som bekant numera heltidsföretagare och kan nu äntligen helt själv bestämma över min tid. Efter Frankrike-resan blev jag lite lat och jobbade runt 3-4 timmar per dag. Det möjliggörs av att det mesta av mina inkomster är passiva i form av affiliate-inkomster. De inkomster jag har korrelerar alltså inte med den arbetstimmar jag lägger ner, utan det mesta av jobbet har gjorts redan under vintern och våren.

Jag har dock många drömmar kvar att förverkliga och därför kommer jag sannolikt att lägga ner mer tid än planerat åtminstone under juni för att förverkliga dessa. Framförallt handlar det om att få igång flera andra sajter som jag äger.

Träningsmotivationen på topp

Under maj månad har jag också intensifierat träningen. Vädret gör såklart sitt till för den ökade träningsmotivationen. Det finns ett enkelt sätt att snabbt tappa kilon och komma i bra form och det är att kombinera löpning med styrketräning. Den senaste månaden har jag kört både och i stort sett varje dag.

Jag sträckte mitt knä på ett av mina styrkepass för ungefär två månader sedan och det har tidvis plågat mig på mina löppass. Förra veckan körde jag dock en fastekur på tre dagar och det gjorde susen för hela min kropp. Efter det har jag inte känt något alls i mitt knä.

Med andra ord verkar det som att fasta har många olika effekter på kroppen förutom det uppenbara – att rensa kroppen från orenheter. Det sägs också att det minskar på inflammationer i kroppen och min senaste fastekur var ett bevis på att detta faktiskt stämmer.

Min fasta går ut på att dricka endast frukt- och grönsaksjuice i tre dagar. En juice som min flickvän tillrett. Jag har tur på detta område eftersom hon tidigare jobbat som kock på ett hälsoretreat här på Malta. Med andra ord är hon expert på att ta fram hälsosamma drycker från rena livsmedel.

nyttan med fasta

Förutom 2 liter av denna dryck är vatten och grönt te det enda som jag dricker under en dag. Efter genomförd fastekur känner du dig som en helt ny människa och det känns också betydligt lättare i löpsteget.

Viktminskning är inget som jag tänker på då det gäller fasta. Men såklart påverkar det kroppen även på detta område. Speciellt om du kan träna som normalt under tiden du fastar. Detta är redan tredje gången jag fastar detta år, så nu kan jag leva relativt normalt under dessa tre dagar.

Denna gång körde jag både styrketräning och löpträning samtliga dagar som jag fastade.

Jag har byggt upp ett hemmagym på en av terrasserna och det gör också att styrketräningen är betydligt mer lättillgänglig än tidigare. I detta inlägg hittar du några av de prylar jag samlat på mig under våren. Jag skall uppdatera artikeln inom kort eftersom jag skaffat en hel del nya prylar efter att jag skrev detta.

Mer och mer som en maltes

Denna vecka tog jag steget ut och avslutade de sista förbindelserna jag har med Finland då jag avslutade mitt företag där. Det senaste året har det endast handlat om sporadiska inkomster till detta företag, då jag redan förra året startade upp ett företag här på Malta.

Det är inte endast på denna punkt man blir mer och mer som en maltes. Visst blir även livsstilen mer lik den som de har här för varje dag som går. Då jag flyttade hit upplevde jag nästan en stress att vara ute varje ledig stund eftersom det hela tiden fanns i bakhuvudet att vackert väder inte är något som man kan ta för givet.

Det är dock något som gäller för Finland och inte här. Man behöver inte stressa över att ta vara på dagarna här eftersom alla dagar är soliga och varma. Istället kan man leva som normalt och ta dagarna som de kommer. Numera är jag nästan aldrig ute i direkt solljus mitt på dagarna och isåfall är jag nästan alltid i skuggan. Träningen kör jag alltid på morgonen och/eller kvällen. I dagens läge blir det ofta också dubbla pass.

Det är spännande tider och jag njuter väldigt mycket av tillvaron just nu. Det är dock fel att säga att det är en drömtillvaro som jag lever eftersom livet faktiskt är bättre än jag kunde drömma om för enbart några år tillbaka.

Denna månad kommer jag alltså att berätta mer i detalj om vad jag sysslar med här på ön.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *