Sista fredagsmorgonpasset detta år

Idag genomförde jag troligen det sista fredagsmorgonpasset för denna ledighet. Inte sista morgonpasset för detta år dock eftersom det ännu återstår några långpass på lördagsmorgnarna och det traditionella tempopasset på julaftons morgon.

En sak som jag med all säkerhet kommer att sakna rätt mycket nu när jag snart börjar jobba är att kunna ta det lugnt hemma efter genomfört morgonpass på en fredag. Fredagar är nog min favoritdag även när jag jobbar, men det blir en helt annan känsla när man kan ta allt i en egen takt.

Först brukar jag avnjuta en frukost i lugn och ro efter morgonpasset, sedan en nyhetsgenomgång på tv och via nätet och sedan lite annan läsning innan jag beger mig iväg till stan för en långlunch. Åh, dessa sköna tider! Men det är i alla fall bra att veta att jag trivs även som ledig, så att jag kan ta tag i tillfället även när det nästa gång blir aktuellt.

Idag var det väckning kl. 6.00 och efter några smörgåsar och kaffe var det dags för ett återhämtande morgonpass på 10 km med syrran. Precis som under de senaste morgonpassen som jag kört på fredagarna var kroppen även idag i riktigt bra skick. Ingen trög rygg eller andra sjuka partier på kroppen. Den känslan är inte att underskatta, att som idrottare ha möjligheten att kunna löpa helt smärtfritt.

Idag borde jag börja tänka lite på julklappar och andra saker som skall hinnas med innan julen. Som tur lägger jag inte desto större vikt vid julklappar längre, utan maten och samvaron är det som betyder något. Därför känner jag heller ingen stress inför julen. Val av julöl torde väl vara det som upptar mest tankekraft inför julen.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *