Senaste veckornas träning

sommarträning löpning

Träningen smakar igen och de senaste veckorna har jag lyckats få in lite kvalitet i veckoschemat igen.

Framförallt under förra veckans varma väder lyckades jag hitta inspirationen att köra några längre kvalitetspass i högre farter. En förutsättning för detta är att jag äntligen börjat stretcha igen. Nästan varje kväll innan läggdags ser jag numera till att köra stretching på baklåren och höftböjarna.

Det ger inte genast resultat, men jag kände ändå rätt snabbt hur mycket enklare det blev att få upp farterna i och med en längre steglängd. Det återstår nog ännu en hel del jobb innan jag är tillbaka i min bästa möjliga form, men som jag nämnt tidigare funkar andningen väldigt bra så då lär det inte vara så lång väg tillbaka om jag börjar få ut stegen normalt igen.

Annars blir det en hel del styrketräning just nu. Faktiskt mycket mer än normalt. Det positiva med att jag inte kört så mycket kvalitetspass den senaste tiden är att jag nu helt sluppit de smärtor som jag stundvis haft i vänstra benet utanför träningen.

Med andra ord verkar det som att det på sitt sätt varit en bra sak att låta kroppen läka ordentligt emellan varven. Sedan kan det ju också tänkas att det är all styrketräning som också bidragit till att få bättre balans i kroppen och att det bidragit till en smärtfri vardag.

Den smärta jag pratar om har yttrat sig genom en typ av strålande smärta på sidan av vänstra benet. Något som stundvis har gjort att det känts riktigt plågsamt att stå under t.ex. shoppingturer. När jag går har jag faktiskt aldrig känt av något. Men nu börjar det vara flera månader sedan jag känt något och det känns faktiskt som en befrielse. Det är faktiskt länge sedan kroppen känts så här alert och pigg!

Nedan är de senaste två veckornas träning. Förra veckan blev det ett långpass. Denna vecka har varit lite sämre, men jag har ändå lyckats få in ett pass om dagen.

Måndag 3.6:

12 km fartlek

Tisdag 4.6:

Styrka 60 min. + 10 km lugnt

Onsdag 5.6:

Styrka 60 min. + 22 km i stegrande fart, sista 10 km i 3:55 min./km

Torsdag 6.6:

Långpass 30 km stegrande, snittfart 4:15 min./km

Fredag 7.6:

Styrka 60 min. + 10 km lugnt

Lördag 8.6:

10 km återhämtande efter festkväll

Söndag 9.6:

Fotboll 60 min. + 5 km

Totalt 103 km löpning, 7 löppass och ca. 12,5 h träning

Måndag 10.6:

60 min. styrka + 10 km löpning

Tisdag 11.6:

12 km fartlek + 30 min. styrka hemma

Onsdag 12.6:

60 min. styrka + 14 km löpning

Torsdag 13.6:

60 min. styrka + 15 km tempopass stegrande, från 4:20 till 3:45 min./km. Snittfart på hela sträckan 3:58 min./km.

Fredag 14.6:

12 km lätt löpning

Lördag 15.6:

Styrka 60 min. + 10 km

Söndag 16.6:

25 km stegrande, sista 10 km 4:05 min./km, snittfart på hela passet 4:20 min./km.

Totalt 98 km löpning, 7 löppass och ca. 13 h träning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *