Semestertider

Äntligen har semestern börjat! Det blev en kort vända till jobbet igår för att sköta undan det sista inför semestern, men idag har jag på allvar påbörjat processen med att slappna av från alla måsten. Lite problematiskt är det att lära sig att sova ut på morgonen när man vant sig vid att vakna så tidigt varje dag, men jag hoppas lära mig denna konst under de fyra veckor som jag är ledig.

En av de bästa sakerna med att vara ledig hela dagarna är att få undan träningen genast från morgonen. Jag är som nämnt en utpräglad morgonmänniska och det gör också att träningen fungerar som bäst på förmiddagarna. Framförallt märks skillnaden under de tuffare passen när det krävs både vilja och fokusering för att kunna göra sitt allra bästa. Det är inte alltid det enklaste att ha hitta motivationen att ge allt efter en tung dag på jobbet.

Idag blev det vårt första kvalitetspass under denna semester och det kändes riktigt bra. Jag är långtifrån någon toppform ännu och följaktligen bryr jag mig heller inte speciellt mycket om vilka tider jag gör på mina hårdare pass. Det viktigaste är att det blir en rejäl genomkörare och att man verkligen genomför sitt kvalitetspass enligt planerna. Det har nämligen inte varit någon självklarhet under de senaste månaderna. Det är inte bara en gång jag fått planera om under pågående pass på grund av bristande form och/eller motivation.

Det hjälper naturligtvis att jag har sällskap under mina löppass för tillfället. På något sätt är det som att man inte tänker lika mycket på den smärta man genomgår under de tuffa passen när man kör passen gemensamt.

Det blev 3×2,5 km idag, med 3 minuter joggvila mellan intervallerna. Ännu återstår det lite tillvänjning innan jag är tillbaka till mina “normala” tempopass på 10-16 km i maratonfart igen, men som det känns just nu har jag gått framåt med stormsteg de senaste veckorna. Det gör också att jag troligen kommer att göra ett försök på ett lite längre tempopass redan nästa vecka.

Förra veckans träning: 

Måndag 27.6:

Distanspass 10 km + 30 min. styrka

Tisdag 28.6:

Uppvärmning 4,2 km, intervaller 6×1 km, nedjoggning 2 km (tot. 14 km)

Onsdag 29.6:

Distanspass 12 km + styrka 45 min. (WSC)

Torsdag 30.6:

Backintervaller, brant backe 8×250 meter (tot. 4 km backlöpning och 14 km löpning)

Fredag 1.7:

Morgonpass 10 km + 15 min. styrka på mage och rygg.

Lördag 2.7:

Långpass 28 km

Söndag 3.7:

Distanspass 12 km + 45 min. styrka (WSC)

Totalt 100 km löpning

löppass långpass

Vi har inte haft någon riktig tur med vädret ännu så länge under semestern. Jag älskar värme och skulle föredra temperaturer runt 30 grader även under löppassen. Som tur håller man värmen under löppassen även i dessa kalla temperaturer så att man till fullo kan njuta av friheten att springa utan tröja.

d152caed-1a65-4f32-b6fc-14693ee20540

Lite firande av första semesterdagen igår kväll.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *