Samsung utökar sin serie med Wearables med fokus på välmående med lanseringen av Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra och Galaxy Ring

samsung wearables 2024

Samsung presenterar nu sina senaste tillskott i wearables-portföljen: Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra och Galaxy Ring. Dessa nya produkter är utformade för att ge användarna förbättrade upplevelser och insikter om deras välmående, med hjälp av avancerad AI-teknik.

Det är ingen frågan om att Samsung ligger i täten då det gäller konsumentteknik just nu, något som jag skrivit om rätt ofta på min andra sajt Nyalanseringar.se. Det är framförallt inom AI-området som man ligger för många andra märken i branschen, vilket märks inte minst i alla AI-produkter som Samsung lanserat redan i år.

Nu kommer en rad nya produkter ut på marknaden, där det största fokuset finns på Samsungs allra första smarta ring och Galaxy Ultra – märkets lyxigaste smartwatch hittills. En värdig utmanare till en av de bästa och mest avancerade smarta klockorna på marknaden just nu Apple Watch Ultra, som jag själv har.

Förbättrade AI-funktioner för Hälsa

Samsung strävar efter att förbättra sina AI-funktioner och erbjuda en mer omfattande användarupplevelse genom sina nya wearables. Galaxy Ring är utrustad med teknologier som följer användarens hälsa och ger personliga insikter.

Galaxy Watch7 erbjuder anpassade träningsprogram och detaljerade hälsomätningar. Den mest avancerade i serien, Galaxy Watch Ultra, är designad för att ta användarens välmående till nästa nivå.

Samsung Galaxy Watch7: Helhetsperspektiv på välmående

samsung galaxy watch 7

Galaxy Watch7 är utformad för att ge användarna en djupare förståelse av deras hälsa och uppmuntra till ett hälsosammare liv. Klockan kan spåra över 100 träningspass och skapa anpassade träningsrutiner. Funktionen Body Composition ger en detaljerad bild av användarens fysiska status, medan Heart Rate Monitoring ger realtidsanalyser och varningar för onormala hjärtfrekvenser.

Den avancerade AI-algoritmen för sömnanalys och funktionen för att upptäcka oregelbunden hjärtrytm bidrar till att ge användarna djupgående insikter om deras hjärthälsa. För första gången kan användare spåra dysfunktionella proteiner (AGE) med AGEIndex, vilket ger en indikation på det metaboliska välmåendet.

samsung galaxy watch 7

Klockan är utrustad med det mest kraftfulla chippet i serien, vilket ger snabbare prestanda och bättre energieffektivitet. Med ett GPS-system med dubbla frekvenser blir platsbestämningen mer exakt, även i stadsmiljöer. Galaxy Watch7 finns i två storlekar och flera färger, med nya armbandsdesigns och anpassningsbara urtavlor.

Galaxy Watch Ultra: Kraftfull och hållbar

samsung galaxy watch ultra

Galaxy Watch Ultra är den mest kraftfulla klockan i Samsungs serie och är designad för extrema förhållanden. Med en ram av titan och vattentålighet upp till 10ATM, är klockan idealisk för träning både under vatten och på hög höjd. Den nya multisportsbrickan och funktioner som Functional Threshold Power för cykelträning gör den perfekt för triathleter.

samsung galaxy watch ultra

Galaxy Watch Ultra erbjuder en Personalized HR Zone för optimal träning baserad på användarens fysiska förmåga. Klockan har en maximal ljusstyrka på 3 000 nits och upp till 100 timmars batteritid i energisparläge. Nödsirensfunktionen och nattläget förbättrar användarupplevelsen ytterligare.

samsung galaxy watch ultra

Galaxy Ring: Enkel och effektiv hälsospårning

Galaxy Ring erbjuder kontinuerlig hälsospårning och är designad för att vara lätt och bekväm. Ringen väger endast 2,3 till 3,0 gram och har en batteritid på upp till sju dagar. Med en vattentålighet på 10ATM och yta i titan, är ringen både hållbar och diskret.

samsung galaxy ring

Ringen integrerar data i Samsung Health och erbjuder detaljerad sömnanalys med nya mätvärden som rörelser under sömn och sömnlatens. Funktionen Cycle Tracking ger en bättre överblick över menstruationscykeln genom kroppstemperaturövervakning. Galaxy Ring stödjer även bredare övervakning av dagligt välmående med funktioner som Heart Rate Alert och Live Heart Rate Check.

samsung galaxy ring

Tillgänglighet och priser

Galaxy Watch7 och Galaxy Watch Ultra kan förbeställas från och med den 10 juli, med officiell säljstart den 24 juli. Galaxy Watch Ultra har ett startpris på 8 490 SEK, medan Galaxy Watch7 finns i två storlekar med startpriser på 3 790 SEK respektive 4 190 SEK.

Galaxy Ring kommer också att vara tillgänglig för förbeställning från och med den 10 juli, med lansering den 24 juli. Svensk lansering kommer att meddelas vid ett senare tillfälle.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *