Bästa Apple produkter – Här är mina favoriter 2024

bästa apple produkter 2024

Det tog ett bra tag innan jag började använda mig av Apples produkter. 2016 var första gången bekanta jag mig med produkterna i form av inköpet av en stationär iMac och några år senare följde den bärbara datorn Apple MacBook Pro. Det skulle dock dröja ända tills 2021 innan följande inköp, men efter det gick jag “all-in” och nu är jag helt frälst och har i princip allt man kan tänkas behöva i Apples ekosystem. Här tar jag fram bästa Apple produkter 2024.

En vanlig fråga gällande Apples produkter är vilka som egentligen är de bästa och vilka Apple produkter man skall köpa? Den första frågan är egentligen rätt så enkel att svara på. De dyraste modellerna av Apple produkter är också de tekniskt mest avancerade och de med den bästa prestandan. Du betalar i allmänhet alltid för kvalitet och det gäller även Apples produkter.

Bästa Apple produkter 2024

Det är med detta i åtanke som jag också valt mina Apple-produkter de senaste åren. Jag har satsat på det bästa av det bästa oavsett om det gäller dator, telefon eller klocka. Här är bästa Apple produkter 2024:

Bästa Apple Watch 2024

Bästa Apple Watch 2024

Det senaste av mina inköp är Apple Watch Ultra. Detta var den mest intressanta nyheten när Apple presenterade sina senaste lanseringar under deras årliga septemberevent. Apple Watch Ultra är på många sätt spektakulär i jämförelse med tidigare upplagor av Apple Watches och klart bättre än Apple Watch Series 8 som lanserades samtidigt.

Apple Watch Ultra har en stor boett på 49 mm i flygindustriklassad titan och safirglas som skyddar den största och ljusstarkaste skärmen någonsin hos en Apple Watch. Den anpassningsbara aktivitetsknappen i orange är en genväg till klockans många sportfunktioner – något som gör detta till den klart bästa av alla Apple Watches för träning 2024.

Klockan har också en batteritid på hela 36 timmar vid normal användning och 60 timmar i strömsparläge. Med andra ord slår det alla andra Apple Watch-modeller med stor marginal.

bästa Apple Watch för träning 2024

Bland övriga smarta funktioner märks en nödsirén som kan höra från 180 meter, en precisions-gps med dubbla frekvenser för exakt positionering och vattentålighet ända ner till 100 meter – att jämföras med 50 meter hos övriga Apple Watch-modeller.

Orsaken till att jag införskaffade Apple Watch Ultra var ändå dess smarta funktioner för att kolla upp hälsotillståndet. Med denna klocka kan du mäta EKG, syrenivån i blodet, blodtryck och få varningar om hög eller låg puls samt varningar om oregelbunden puls.

Den alarmerar om märkliga mönster och förändringar i din hälsa och du kan skicka en rapport till läkare för analys. Med andra ord används den data man får fram från Apple Watches i allt högre grad inom sjukvården och det var också det som gjorde att jag införskaffade klockan efter min hjärtinfarkt för några veckor sedan.

Du hittar också många olika stiliga armband att matcha till den högklassiga boetten.

Bästa Apple iPhone 2024

Bästa Apple iPhone 2024

På avdelningen du får vad du betalar för; Apple iPhone 15 Pro Max är den modell av iPhone som är klart bäst på marknaden 2024. Framförallt var det utmärkta kameran som gjorde att jag valde att införskaffa premiummodellen av iPhone förra hösten. Denna har en huvudkamera med 48 MP för upp till 4× högre upplösning, med ett cinematiskt läge i 4K Dolby Vision med upp till 30 bilder/s.

Den har också ett actionläge som du filmar stadigare med i alla lägen.

Men det är genomgående en högklassig mobiltelefon med en alldeles utmärkt batteritid och en stor 6,7-tums Super Retina XDR-skärm med ProMotion samt en skärm som alltid är på. Hållbarheten är även den branschledande med både Ceramic Shield och bra vattentålighet. Det är ingen tvekan om att Apple iPhone 15 Pro Max bör vara det självklara valet av Apple iPhone för alla som har råd med den.

Jag har varit otroligt nöjd med denna mobiltelefon och det är denna som står som den centrala kontaktpunkten mellan alla produkter jag har i Apples ekosystem. Framförallt är jag nöjd med nämnda batteritid och kamerakvalitet, men jag upptäcker hela tiden nya smarta funktioner att använda mig av trots att jag haft telefonen redan i 6 månader.

Bästa Apple AirPods 2024

Bästa Apple AirPods 2024

I och med senaste uppdatering fick AirPods Pro några utmärkta uppdateringar. Det var framförallt den förbättrade brusreduceringen som gjorde att jag valde att satsa på AirPods Pro 2nd gen. Denna har omarbetats för att ge upp till två gånger mer aktiv brusreducering.

AirPods Pro drivs nu av Apples nya H2-chip som ger en ännu mer avancerad ljudkvalitet. Den har en så kallad Adaptive Transparency som ger utmärkt brusreducering och ett fantastiskt tredimensionellt ljud. Du hittar också specialbyggd högtalarelement med låg distortion och specialbyggda förstärkare ger en ren och klar diskant samt en djup och fyllig bas.

Dessa små och praktiska trådlösa hörlurarna har närmast ett beroende för mig och jag använder mig av dem överallt när jag går ut ensam på ärenden.

Det är imponerande hur många funktioner AirPods Pro 2nd Gen har och jag upptäcker ständigt nya funktioner. I appen Hitta med precisionssökning är det även möjligt att se Magsafe-laddningsetuiets exakta position om de skulle bli stulna eller om du glömmer dem någonstans. 

Bästa Apple MacBook 2024

Bästa Apple MacBook 2024

Även då det gäller Apple MacBooks har jag alltid satsat på premiummodellerna i Pro-serien. Här är dock prisintervallet lite mer varierande beroende på hur mycket lagringsutrymme du vill ha. Bästa Apple MacBook 2024 är Apple 2023 MacBook Pro med Apple M2 Max-chip.

Denna bärbara dator har en 16-tums Liquid Retina XDR-skärm med extremt dynamiskt omfång och kontrastförhållande. Den har också ett branschledande M2 Max-chip för extrem snabbhet och kraft. Detta är också en dator som är upp till 20 procent snabbare än hos någon av de tidigare modeller.

För dig som har spel som kräver utmärkt grafik är detta också det bästa valet med 38-kärnig grafik som är upp till 30 gånger snabbare än hos tidigare modeller.

Även batteritiden på 22 timmar imponerar, samt ljudsystemet med sex högtalare och kraftutjämnande baselement. Det som dock imponerar mest för att vara en bärbar dator är de tre mikrofonerna i studiokvalitet som fångar upp rösten till perfektion. Något som är speciellt bra för alla möten online.

Nya MacBook Air 2024: världens bästa 15-tums bärbara dator

Nya MacBook Air 2024: världens bästa 15-tums bärbara dator

Lagom till skolstarten har Apple nu i juni 2023 lanserat nya MacBook Air med en 15 tums skärm. Detta är en riktig storsäljare och den absolut populäraste av alla Apple datorer för studeranden.

Med en 15,3-tums Liquid Retina-skärm, uppbackad av M2-chippets formidabla prestanda och upp till 18 timmars batteritid,1 är nya MacBook Air världens mest exceptionella – och tunnaste – 15-tums bärbara dator. Den är upp till 12 gånger snabbare än den snabbaste Intel-baserade MacBook Air.

Den här versionen innehåller också ett helt nytt ljudsystem med sex högtalare och omslutande Spatial Audio, en 1080p FaceTime HD-kamera, MagSafe-laddning och det enkla och starka macOS. Enheten finns i fyra fantastiska finishar: midnight, starlight, space gray och silver.

13-tums MacBook Air med M2, som är världens mest sålda bärbara dator, finns kvar i sortimentet och är nu ännu mer konkurrenskraftigt prissatt. Tillsammans erbjuder 15-tums och 13-tums MacBook Air en oöverträffad upplevelse för alla användare, från de som vill uppgradera till studenter och nykomlingar i Mac-ekosystemet.

Sammanfattning

Detta var några av de produkter från Apple som jag investerat i den senaste tiden och jag upptäcker hela tiden nya användbara Apple-produkter att lägga till i det numera livsnödvändiga ekosystemet av produkter som är en viktig del av mitt liv. Om du letar efter bästa Apple produkter 2023 är dessa definitivt något att överväga!

Vanliga frågor om Apple produkter 2024

Vilken Apple Watch ska man köpa 2024?

Det råder ingen tvekan om att Apple Watch Ultra är bästa Apple Watch 2024. Den har många funktioner som klart överglänser övriga modeller av Apple Watches på marknaden – däribland Apple Watch Series 8. Det gäller allt från batteritid, vattentäthet och andra centrala funktioner.

Vilken Apple Watch är bäst för träning?

Apple Watch Ultra har de bästa funktionerna för träning bland alla Apple Watches 2024. Den har bland annat en knapp som ger en genväg till klockans många sportfunktioner. Om du vill ha en smartwatch för träning och hälsa är Apple Watch Ultra en av de klart bästa på marknaden.

Vilken Apple Watch har bäst batteritid?

Även gällande batteritid överglänser Apple Watch Ultra alla andra modeller av Apple Watches på marknaden. Faktum är att batteritiden ligger på den dubbla i jämförelse med andra Apple Watches. Apple Watch Ultra har en batteritid på 36 timmar i jämförelse med bland annat Apple Watch Series 8 som har en batteritid på 18 timmar.

Vilka Apple Watch kan man ringa med?

Med alla Apple Watches märkta med GPS + Cellular kan du ringa och ta emot samtal med oberoende om du har en iPhone med dig eller inte.

Vilka Apple Watch är vattentäta?

Apple Watch Series 8, Apple Watch SE och Apple Watch Ultra är alla vattentäta. De två förstnämnda är vattentåliga ner till 50 meter och passar främst för simning, medan Apple Watch Ultra är vattentålig ner till 100 meter och alltså även tål dykning.

Vilka Apple Watch har EKG?

Både Apple Watch Series 8 och Apple Watch Ultra har appen EKG och mäter alltså EKG. Båda dessa modeller mäter även syrenivån i blodet.

Vilken iPhone är bäst 2024?

Apple iPhone 15 Pro Max är bäst 2024. Framförallt har denna den bästa mobilkameran av alla iPhone-modeller och den har även klart bästa batteritiden – bara för att nämnda några framstående egenskaper.

Vilken iPhone har bäst kamera 2024?

iPhone 14 Pro Max har den bästa kameran av alla iPhone-modeller 2024. Det var främst på denna punkt som Apple gjorde stora förbättringar när modellen lanserades hösten 2022. Den har en huvudkamera med 48 MP för upp till 4× högre upplösning, med ett cinematiskt läge i 4K Dolby Vision med upp till 30 bilder/s.

Vilken iPhone har bäst batteritid 2024?

iPhone 14 Pro Max har upp till 29 timmars videouppspelning i förhållande till iPhone 14 Pro som har 26 timmar. iPhone Pro Max har med andra ord bästa batteritid av alla iPhone-modeller 2024.

Vilka AirPods är bäst 2024?

AirPods Pro 2nd gen är bästa AirPods 2024. Det är den enda modellen med trådlöst laddningsetui och aktiv brusreducering. Denna modell erbjuder också överlägsen ljudkvalitet i förhållande till övriga modeller av AirPods på marknaden.

Vilka AirPods har Noise Cancelling?

AirPods Pro 2nd är den enda modellen av AirPods vid sidan av AirPods Max (hörlurar) som erbjuder Noise Cancelling-funktion.

Är AirPods vattentäta?

Nej, AirPods är inte vattentäta och du bör därför undvika att använda dem vid simning eller i duschen.

Vilken MacBook är bäst 2024?

Om du letar efter bästa möjliga MacBook 2024 är det Apple 2023 MacBook Pro med Apple M2 Max-chip som du skall satsa på. Denna modell har både utmärkt snabbhet och kraft samt perfekt grafik. Även ljudupptagningen i mikrofonerna imponerar.

Vilken MacBook ska jag köpa?

Detta beror helt och hållet på din budget. Om du vill ha en MacBook för professionellt bruk och jobbar på den dagligen bör du överväga att satsa på någon av modellerna i MacBook Pro-serien. Det kräver dock i allmänhet att du har en budget på drygt 20.000 kronor för inköp av din bärbara dator. Om du vill ha en mer förmånlig variant som ändå har en hög prestanda är MacBook Air ett fullgott alternativ.

Vilken MacBook är bäst för studier?

MacBook Air är den klart mest populära bland alla modeller av MacBook-laptops på marknaden. Det är också denna modell som de flesta använder för studier. Dessa datorer är både lätta och har en något mindre skärm – något som är praktiskt när du är på språng. Om du har budgeten för det är ändå datorerna från MacBook Pro-serien att föredra, med bättre batteritid, lagringskapacitet och grafik.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *