Sammanfattning av veckans träning

Efter dagens länk på 16,7 km är det dags att sammanfatta träningsveckan träningsmässigt. Trots att jag haft en mycket tuff vecka i och med flytten kan jag konstatera att träningen gått över all förväntan även denna vecka. Totalt 104,7 km löpning blev det.

En riktigt bra sak för tillfället med tanke på löpningen är avsaknaden av snö och kyla. Vanligtvis brukar man denna tid på året börja längta efter något som ens lite lyser upp dagen eftersom det är mörkt både när man far till och då man kommer hem från jobbet. I år måste jag dock säga att jag gärna har helt is- och snöfria gator så länge som möjligt. Dessutom uppskattar jag den värme som vi har för tillfället, eftersom det underlättar planeringen även när det gäller klädseln under träningsrundorna.

På grund av de ideala förhållandena är det lätt att öka på träningsdosen kontinuerligt när även kroppen är med på noterna. Trots att jag som nämnt haft något av en helvetesvecka med flytt varje kväll har jag tappert kämpat på med träningen och kunnat genomföra de planer som jag haft inför veckan. Enda problemet som jag haft är att jag försummat styrketräningen på grund av tidsbrist. Endast ett styrkepass blev det denna vecka, då den normala veckodosen gällande styrketräning borde vara minst 3 pass.

Såhär har denna veckas träning sett ut:

Måndag 19.11:   Vila

Tisdag 20.11:   Kvalitetspass backlöpning. 5km uppvärmning, 12×200 brant backe (totalt 4,5 km backlöpning och 25min. backlöpning), 4,6km nedjoggning (tot. 14 km)

Onsdag 21.11:  12,7 km lugn länk, mage- rygg och höftträning vid sports gym

Torsdag 22.11:  Kvalitetspass intervaller: 3km uppvärmning, 1×3 km 12 min (4:00/km), 1x2km 7:50 (3:55/km), 3x1km (3:50/km), 4,8km nedjoggning (totalt 17,3 km)

Fredag 23.11:   9 km lugn länk

Lördag 24.11: Kvalitetspass distanspass. 35 km 2:45 (ca. 4:47/km)

Söndag 25.11: 16,7 km länk

Totalt: 104,7 km

Det pass av dessa där det märktes tydligast att jag har haft en tung vecka var under torsdagens intervallpass. Även om det är tyngre att dra intervaller utomhus på asfalt än i Botniahallen där det varken finns vind eller backar brukar jag utan problem kunna hålla 3:47-tempo även när det handlar om längre intervaller på 3 km och uppåt. På torsdagen hade jag dock såpass tunga ben av allt springade och lyftande i trappor att jag fick nöja mig med att ens kunna springa intervaller och få upp pulsen.

Nu har vi som nämnt flyttat färdigt och nu ska jag se till att få ordentligt med sömn hela nästa vecka. En sak som borde inverka positivt på min träning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *