Sammanfattning av veckans träning

Även denna vecka blev det en liten ökning i min veckomängd. Totalt 120,5 km löpning fördelat på 7 träningspass fick jag ihop denna vecka. Då jag nu kört med en liten ökning 3 veckor i sträck börjar det vara dags för en lugnare vecka innan jag igen lägger till en ökning i min veckomängd.

Idag blev det ännu ett löppass i gymmet. Jag hade lämnat en viss öppning för att eventuellt öka på tempot även under dagens löppass. Isåfall var det 3×3 km i maratontempo som skulle ha gällt. Efter en uppvärmning på 3 km försökte jag också öka på tempot och drog en 3 kilometers intervall i 15,5 km/h. Jag märkte dock att benen var riktigt trötta efter gårdagens urladdning och beslöt mig för att det fick räcka med denna fartökning. Istället ställde jag in löpbandet på 13 km/h och löpte resten av passet i detta tempo. Totalt fick jag ihop 15 km löpning idag.

Nedan är veckans träning. Då det gäller denna veckas träning är jag framförallt nöjd med gårdagens testlopp samt torsdagens intervaller. De visade att jag är på rätt väg i min träning och att jag redan tagit stora steg framåt under årets uppbyggnadsperiod. I övrigt borde jag dock skärpa till mig en del, framförallt gällande sömn, stretching och kosten. Jag äter hälsosamt, men för lite. Jag sover sällan mer än 6 timmar per natt. Jag stretchar visserligen lite varje kväll, men med alltför dålig fokusering. Med ändring på dessa delområden tror jag att det finns mycket att göra för att få ytterligare lite lättare löpsteg.

Måndag 6.1:

Återhämtande löppass 12 km + styrka hemma

Tisdag 7.1:

Backintervaller 6km/6×400 meter, totalt 17 km löpning

Onsdag 8.1:

Distanspass 20 km

Torsdag 9.1:

Intervaller 4x2km, 2×1 km, totalt 18,5 km löpning + styrka WSC

Fredag 10.1:

12 km löpning + styrka hemma

Lördag 11.1:

Test 20 km, totalt 26 km löpning + styrka WSC

Söndag 12.1:

15 km löpning + styrka WSC

Totalt 7 träningspass och 120,5 km löpning

Nu skall vi börja ställa oss iväg på hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann på bio. Få se nu hur bra den är. Jag tror tyvärr att det finns en risk för besvikelse med tanke på hur omtalad filmen varit.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *