Sammanfattning av veckans träning

Dagens träning var ett mellanting mellan fartlek och intervaller där jag försökte få upp tempot istället för att dra min länk i jämn fart. Lite utmanande är det att försöka dra upp farten dagen efter en långlänk men för mig känns det bra att ibland bryta mönstret lite i träningen och chocka kroppen lite.

Idag blev det totalt 15 km med följande upplägg, först 3 km uppvärmning och sedan 2-3-3 kilometersintervaller med 1 kilometer joggvila emellan. Jag avslutade sedan det hela med en 2 kilometers nedjoggning.

Jag försökte dra intervallerna så nära tröskelfart som möjligt, dvs. hårt med ändå avslappnat. Planen var att försöka komma så nära 4:00/km som möjligt, vilket jag var medveten om att kunde bli svårt med tanke på all snö och is som underlag. Jag rörde mig också mest mellan 4:20-4:35/km under intervallerna och i ett rätt ojämnt tempo dessutom. Gårdagens långpass kändes verkligen i benen ännu idag och gjorde det närmast omöjligt att få någon riktigt bra fart under de hårdare partierna.

En positiv sak med dagens pass är att jag knappt alls kände av någon smärta i mitt högra ben, vilket är första gången på en månad som jag kan springa helt utan smärta. Jag undviker att vara alltför positiv ännu, men jag hoppas att det är mitt hålfotsinlägg samt den inflammationshämmande kuren som jag tagit i fyra dagar som börjar ge effekt nu.

Nedan en sammanfattning av veckans träning:

Måndag 14.1: Förmiddag: 8 km länk

Kväll: 15,2 km länk

Tisdag 15.1:  Intervaller Botniahallen, 3 km uppvärmning-8x1000m-4x400m-2 km nedjoggning, tot. 17,2 km

Onsdag 16.1: Återhämtande länk 17 km (sista 2km hårdare) + styrka hemma

Torsdag 17.1: Intervaller på löpband Wasa Sports Club, 2 km uppvärmning, intervaller 3-1-1-1-3-1-1-1 km, 2,5 km nedjoggning, totalt 19,7 km

Fredag 18.1: Morgonlänk 8 km Wasa Sports Club + styrka

Lördag 19.1: Långlänk 30,5 km

Söndag 20.1: Intervaller utomhus, 3 km uppvärming, 2-3-3 km med 1 km joggpaus mellan, 2 km nedjoggning, totalt. 15 km

Totalt 130,6 km löpning

Tags from the story
, , ,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *