Sammanfattning av veckan + smoothierecept

sommarlöpning tips

Nu är det inte långt kvar innan jag är för fullt igång med träningen igen. Idag körde jag 14 km, där stor del av passet gick under 4:00 min./km.

Jag har ju inte varit skadad de senaste månaderna, men på grund av all jobbstress har jag suttit betydligt mer än vanligt. Det har gjort att jag blivit så styv i baklåren att jag inte kunnat köra i några högre farter.

Det skulle naturligtvis enkelt ha åtgärdats genom stretching, men eftersom träningen inte varit prioriterad den senaste tiden har heller inte stretchingen varit det.

Efter att jag kom hem från min senaste jobbresa har jag dock skärpt till mig lite både med kosten och stretchingen och nu börjat löpsteget kännas rätt hyfsat igen. Ännu denna vecka har jag dock inte hittat tillräckligt med fokus för att köra kvalitetspass ännu, men nästa vecka skall jag alltså göra ett försök.

Här är veckans träning:

Måndag 27.5:

10 km + 30 min. styrka (hemma)

Tisdag 28.5:

10 km + 60 min. styrka (gym)

Onsdag 29.5:

12 km + 60 min. styrka (gym)

Torsdag 30.5:

15 km + styrka 60 min. (gym)

Fredag 31.5:

Vila

Lördag 1.6:

60 min. styrka (gym) + 15 km löpning.

Söndag 2.6:

14 km + 15 min. styrka hemma

Totalt 76 km löpning och 6 löppass och ca. 12 h träning.

Det har alltså handlat om rätt små mängder löpning de senaste två månaderna och ett mycket enkelt upplägg. Denna vecka unnade jag mig t.o.m. en vilodag på grund av jobbmängden. Vanligen har jag dock kört ett pass om dagen varje dag.

Själva uppläggen på löppassen har varit helt spontan. Har det känts bra har jag kört på i bra farter. Har det känts sämre, så har det blivit lugn jogg.

En normal vecka har jag ändå legat rätt nära 100 km per vecka eftersom jag ändå brukar försöka få in ett längre pass på över 20 km varje vecka. Från nästa vecka är det tänkt att jag igen skall börja köra ett långpass på minst 30 km varje vecka.

Som jag nämnt tidigare är det absolut inget fel på formen. Jag har ju ändå sett till att underhålla “pumpen” varje dag. Det är bara styvheten som begränsat. Med det sagt, så räknar jag med att det kommer att kännas ovant att igen börja köra tuffare intervallpass.

bästa hälsosamma smoothie

Som jag nämnde har jag även skärpt till kosten under den senaste veckan. Främst handlar det om att jag under dessa perioder mest äter ägg och smoothie till middag istället för större och kraftigare måltider. Det ger rätt snabbt utslag i form av viktminskning på min kropp. Redan efter några dagar med ordentlig träning och denna diet ser jag rätt stora resultat på kroppen.

Den smoothie som jag blandat den senaste veckan består av spenat, en näve fryst mango, en banan, en kiwi och en apelsin. Simpelt och gott!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *