Sammanfattning av veckan

Min andra uppbyggnadsvecka var även den rätt lyckad. Totalt blev det 6 träningspass och 82,7 km löpning denna vecka, varav 5 stycken löppass. Jag hade planerat lite fler alternativa träningspass än vad det sist och slutligen blev, men att jag i alla fall fick en början på denna del av träningen får väl betraktas som ett fall framåt.

I övrigt känns det som att jag har rätt bra koll på träningen just nu. Jag har lite fler kilometer löpning än vad som är nödvändigt under denna tid av uppbyggnadsperioden, men eftersom jag också får in mycket styrketräning och stretching i schemat känns det som att allt är under kontroll. Dessutom är motivationen på topp så därför finns det väl inga egentliga orsaker att bromsa alltför mycket.

Det som var speciellt bra med just denna vecka var att jag äntligen inkluderade andningen på ett helt annat sätt både i stretchingen och även i träningen i övrigt. Speciellt i stretchingen blir fokuseringen och nyttan med övningarna mycket större ifall man ser till att andas på rätt sätt. Att denna del av träningen kom igång så bra just denna vecka har jag säkert Fustra-övningarna på onsdagen att tacka. Jag har redan länge planerat att delta i någon lektion där man blir tvungen att tänka mycket på andningen, som t.ex. yoga, pilates eller stretching. Men oftast är dessa lektioner placerade så sent på kvällen att det inte passar mitt schema. Men nu fick jag i alla fall en början och efter Fustran på onsdagen har jag faktiskt haft ett helt annat fokus på andningen även när jag stretchat hemma.

Träningen denna veckan:

Måndag 20.10:

17 km på crosstrainern och 1h styrketräning (Wasa Sports Club)

Tisdag 21.10:

Distanspass 17,7 km och styrka 1h WSC

Onsdag 22.10:

Fustra 1h och distanspass 12 km

Torsdag 23.10:

Vila

Fredag 24.10:

Distanspass 12 km och styrka 1 h WSC

Lördag 25.10:

Långpass 25 km och styrka 30 min.

Söndag 26.10:

Distanspass 16 km. Först 10 km med Heidi och sedan 6 km på egen hand.

Totalt 6 träningspass och 82,7 km löpning.

långpasselfie

Långpass-selfie från igår. Man känner sig rätt trött och seg på lördagsmorgnarna, men det är den enda tidpunkten jag kunde tänka mig att träna på en lördag. Så småningom kan det tänkas att jag kör vissa partier av långpassen lite snabbare och då kan det även bli aktuellt med lite redovisning av tiderna. Just nu är det endast frågan om lugnt länkande i 5:20-5:30 fart.

PicsArt_1414346735690

Idag blev det först 10 km med Heidi och sedan 6 km på egen hand. Jag är mycket stolt över Heidi som med klar marginal gjorde sitt längsta löppass hittills i sitt liv.

PicsArt_1414347907779

Efter löppasset idag blev det bastu med mysig inramning. Om det inte framgått tidigare så gillar Heidi att mysa till det. 🙂

PicsArt_1414347699863

Det blev påfyllning av matförråden idag på eftermiddagen. Nu då julen närmar sig börjar chokladhyllorna bli fyllda till bredden. Jag kunde dock motstå denna chokladplatta idag, vilket inte är så märkligt med tanke på att jag igår satte nytt rekord i storleken på mitt lördagsgodis-påse. Storleken på min godispåse var 900 gram och jag lyckades faktiskt med bedriften att få i mig hela. Lördagen är alltså min frossardag.

Här är lite tips för hur man kan öva upp sin andningsteknik.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *