Sammanfattning av veckan

Veckan blev rätt bra träningsmässigt ändå trots en trevande start. Det blev även en mängdökning denna vecka och jag fick ihop totalt 117 km löpning fördelat på 6 träningspass. Lite väl ojämnt fördelad blev det kanske med tanke på att jag gjorde hela 72 km fördelat på tre dagar i slutet av veckan. Idag blev det 20 km stegrande på löpband med 1 % lutning på bandet.

Jag började med en fart på 13,5 km/h de första 10 kilometerna och ökade sedan farten till 15,5 km/h andra halvan. Jag vet inte om jag skulle rekommendera denna typ av upplägg för den skadebenägna eftersom det är rätt tufft för kroppen med den här typen av pass dagen efter ett långpass. Jag kände mig också rätt sliten efter gårdagen och fick kämpa riktigt ordentligt för att hållas på löpbandet.

20 km 5.1.2014
Dagens stegrande 20 km på löpband. Nr. 1 är första 10 km i 13,5 km/h och nr. 2 10 km i 15,5 km/h.

Nu blir det återhämtande träning imorgon. I övrigt kommer dock nästa vecka att bli rätt tuff träningsmässigt för mig eftersom jag har semester hela veckan. Det gäller nämligen att passa på när man har ledigt. Framförallt kommer jag att satsa en hel del på styrketräning och stretching nästa vecka. Det håller inte i längden att endast köra styrketräning 1-2 gånger i veckan ifall man vill hålla sig skadefri.

Nedan är denna veckas träning:

Måndag 30.12:

3 km uppvärmning, 8 km 32 min., 6 km nedjoggning

Tisdag 31.12:

11 km återhämtande löppass

Onsdag 1.1: 

Vila

Torsdag 2.1:

Backlöpning 6×390 meter flack backe (totalt 4,5 km backlöpning), 5 km uppvärmning och 7,5 km nedjoggning

Fredag 3.1:

Distanspass 19 km

Lördag 4.1:

Långpass 28 km

Söndag 5.1:

3 km uppvärmning, 20 km stegrande distanspass på löpband, 2 km nedjoggning + styrka WSC

Totalt 6 träningspass och 117 km löpning

 

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *