Sammanfattning av förra träningsveckan

Nu har jag äntligen börjat komma upp i mer normala veckomängder i min träning. Förra veckan blev det 7 träningspass och 113 km löpning trots att jag i början av veckan hade rätt blygsamma mängder. De närmaste 2 veckorna har jag planerat att ytterligare öka på en aning innan det igen blir dags för en lugnare vecka.

Det blev lite ändringar i förhållande till mitt träningsschema då jag vecka 51 var sjuk i 2 dagar. Det var planerat att jag förra veckan skulle ha haft en lättare vecka och sedan gradvis trappat upp träningen igen från och med denna vecka. Nu började upptrappningen istället förra veckan och den fortsätter två veckor framåt innan det igen blir dags för en lugnare vecka. Mängden i sig är inget mått på att man tränar rätt, men jag försöker ändå få till stånd en gradvis ökning vecka för vecka inför Paris Marathon. När jag sedan når upp till mängder runt 130-140 km i veckan kan det väl börja ses som det maximala antalet km man kan köra på 7 pass i veckan. Det har som nämnt blivit vissa förändringar jämfört med fjolåret då jag just nuförtiden kör endast ett pass om dagen.

Ett viktigare mått på framstegen är ändå den fart som jag håller på mina nyckelpass och det är där fokuset skall ligga. Hittills har utvecklingen gått åt rätt håll och jag har successivt kunnat öka farten på mina tröskelpass. De senaste veckorna har jag kört tröskelpassen på 8-12 km i farter på 3:50-3:55 min./km, medan jag från och med denna vecka skall höja farten en aning. Idag har jag t.ex. planerat in 10 km på 39 minuter och inom de närmaste veckorna skall jag redan börja ligga på 38 minuter på samma sträcka.

Förra veckans träning var enligt följande:

Måndag 23.12:

10 km morgonlöpning

Tisdag 24.12:

3 km uppvärming, 8 km 32 min., 1 km nedjoggning + styrka (Jeppis Gym)

Onsdag 25.12:

14 km löpning

Torsdag 26.12:

3 km uppvärmning ~14:40, 2×3 km (3:57, 4:05 min./km) (tot. 12 km löpning) + lite styrka hemma

Fredag 27.12:

15 km löpning

Lördag 28.12:

Långpass 35 km

Söndag 29.12:

15 km löpning + styrka Wasa Sports Club

Totalt 7 träningspass och 113 km löpning

PicsArt_1388384226326
Igår tog Arsenal en viktig bortavinst mot Newcastle och firar nyåret som serieledare. Hoppas det fortsätter på samma vis även andra halvan av säsongen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *