Sammanfattning av förra träningsveckan

Idag blev det vila från träningen på grund av förkylning och lite feberkänningar. Jag hade lite sjuk hals redan innan gårdagens träning, men jag hoppades på att det skulle försvinna med en ordentlig genomkörare. Tyvärr kände jag mig inte så värst mycket bättre under mitt löppass i gymmet och det blev därför att köra lite långsammare än planerat. Det blev sist och slutligen 15 km löpning igår, varav 5 km drogs i ett tempo på 3:54 min./km, alltså i maratontempo.

Orsaken till att jag nu dragit på mig en förkylning beror säkert på att jag slarvade en aning med återhämtningen efter lördagens långpass. Vanligtvis brukar jag se till att vila och få i mig rikligt med näring efter mina långpass. Istället begav vi oss iväg på julshopping efter långpasset och mat blev det inte innan sent på eftermiddagen. Dessutom blev det väl inte mat med något högt näringsinnehåll på lördagen.

Trots att gårdagens träning inte kunde köras riktigt enligt planerna var förra träningsveckan riktigt bra. Det blev 7 träningspass och totalt 109 km löpning förra veckan. Om man jämför med fjolårets träning kan man konstatera att andelen kilometer som jag kör i hård fart ökat rätt ordentligt, även om mängden i sig troligen ligger under den som jag hade vid samma tidpunkt ifjol.

Denna vecka kommer det dock att bli en utmaning att få in en ökning i mängden med tanke på vilodagen idag. Nu måste jag ändå prioritera att bli helt frisk innan jag ens kan tänka på någon träning. Ännu ifjol hände det att jag tränade med förkylning i kroppen, men nuförtiden försöker jag undvika att leka med hälsan på det sättet. Jag vet inte om detta är ett tecken på att jag blivit klokare eller latare med åren. 🙂

Förra veckans träning:

Måndag 9.12:

Återhämtande löppass 13 km

Tisdag 10.12:

12 km 47:08 (totalt 15 km) + styrka WSC

Onsdag 11.12:

14 km löpning

Torsdag 12.12:

10 km 39:19 (totalt 15 km) + styrka WSC

Fredag 13.12:

Morgonpass 9,5 km

Lördag 14.12:

Långpass 30,5 km

Söndag 15.12:

15 km löpning, varav 5 km i 3:54 min./km + styrka

Totalt 7 pass och 109 km löpning


Under min sjukdag idag har jag bland annat lyssnat till denna vackra låt av Lily Allen. Jag lyssnar alltför sällan på musik just nu. Tidigare brukade jag lyssna på musik t.o.m. under mina löpturer, medan det nu känns som en omöjlighet att ha musik på när jag springer.
PicsArt_1387221243754
Utfallssteg i korridorerna vid Wasa Sports Club igår.

PicsArt_1387221356972
Jag försöker variera styrketräningen just nu och aktivera musklerna på många olika sätt, även om tyngdpunkten ligger på bålpartiet. Jag är medveten om att det inte ser speciellt graciöst ut. 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *