Sammanfattning av den lugna veckan

Nu är återhämtningsveckan förbi och imorgon är det igen dags att dra igång med en tuff vecka. Det blir två veckor med hela fyra kvalitetspass per vecka innan det igen är dags för en återhämtningsvecka. Därför är det bra att jag tagit det lugnt denna vecka för att vara utvilad när det är dags att gå in i nästa skede av förberedelserna inför maratonloppet i Rotterdam.

Tyvärr har det snöat de senaste dagarna och därför blir det troligen att köra vårt första tempopass för veckan på löpband imorgon igen. Jag hade hoppats att vi skulle ha kört våra sista tempopass på löpbandet, men som det nu verkar kan det bli svårt att få in några kvalitetspass utomhus de närmaste veckorna. På onsdag och torsdag är jag i Helsingfors på jobbresa, men jag har inte alltför stora förhoppningar att det ser speciellt mycket bättre ut där.

Denna vecka har alltså varit riktigt lugn. Jag har fokuserat helt på återhämtning och vila med kortare distanspass på 10-12 km i lugn fart. Enda tempoökningen var på torsdag när jag avslutade de sista 3 kilometerna i maratonfart. Samtliga löppass denna vecka har jag kört utomhus.

Jag har känt mig rätt trött i kroppen hela veckan. Dessutom har både ben och rygg varit sjuka, framförallt vid löpning. Vi får hoppas att detta varit en reaktion på det hårda träningsprogram jag genomförde de tre veckorna innan och att det inte är något bestående. Själv tror jag i alla fall att det är en helt normal reaktion när man lättar på träningen efter en tuffare träningsperiod. Nu under veckoslutet har jag känt mig i betydligt bättre skick, så därför tror jag att kroppen helt enkelt behövde hela veckan för att återhämta sig till fullo.

Denna veckas träning:

Måndag 9.2:

Distanspass 10 km + styrka mage, rygg och höfter 70 min. (Wasa Sports Club)

Tisdag 10.2:

Distanspass 12 km + styrka ben, mage och rygg 75 min. (WSC)

Onsdag 11.2:

Vila + massage

Torsdag 12.2:

Distanspass 13 km, sista 3 km på 11:30 + styrka hela kroppen 75 min. (WSC)

Fredag 13.2:

Distanspass på morgonen 10 km + lätt styrka+stretching 30 min. hemma

Lördag 14.2:

Lugnt långpass 24 km + styrka ben, mage rygg och höfter 45 min. hemma

Söndag 15.2:

Distanspass 10,5 km + styrka mage och rygg 30 min. hemma

Totalt 6 pass och 79,5 km löpning

PicsArt_1424018818029

Träningen har alltså varit lugn denna, men i övrigt har det varit rätt mycket program. Inne i veckan var jag bland annat på placeringsmässan både på onsdag kväll och hela torsdagen. Det var intressant att lyssna på föreläsningarna om placeringsmarknaden och dess utmaningar för tillfället. Även om t.ex. aktiemarknaden varit mycket gynnsam för placeraren de senaste åren, så torde det väl vara klart för de flesta att vi håller på att bygga upp en rätt ordentlig bubbla för tillfället. Problemet är bara att det finns få alternativa placeringsformer med avkastningsmöjligheter i en ekonomi där de mesta av pengarna styrs till aktiemarknaden till följd av nollränta. Dessutom är det väl få som vill vara utanför rallyt nu när ECB meddelat att man ämnar fortsätta sin expansiva penningpolitik åtminstone till september 2016. Håller aktiemarknaden för trycket ända fram tills dess? Den som lever får se, men som alltid när det handlar om placeringar är det bra att diversifiera och inte ha alla ägg i samma korg när det sedan smäller.

PicsArt_1424018614061

Igår firade vi vändagen på Fondis.

PicsArt_1424018693358

Förrätten.

PicsArt_1424018305947

Idag blev det 10,5 km tillsammans med Heidi i det vackra vintervädret.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *