På väg in i toppformen?

Bilden ovan är från maj ifjol och ungefär lika många veckor innan Stockholm Marathon som vi nu har kvar tills Paris Marathon. Då var det minst sagt lite annorlunda förutsättningar än vad vi nu har med all snö som nyligen kommit här i Vasa. Även om förutsättningarna är lite annorlunda nu så gillar jag verkligen veckorna innan ett marathon. Eftersom jag då har så mycket enklare att fokusera på hur jag lever vid sidan av mitt tränande så brukar mitt allmäntillstånd vara betydligt bättre än annars under uppbyggnadsperioden. De senaste veckorna har jag sovit riktigt bra och jag har även ätit näst intill perfekt, förutom lite fuskande på veckosluten. Detta har även lett till att jag mist några kilon, något som även inverkar rätt mycket på löpningen.

Under dagens intervaller kändes mitt löpsteg riktigt ledigt och fint. Enda problemet för tillfället är att mina sjuka ljumskar inverkar en del på löpningen innan jag blivit varm. Framförallt är det vid långsammare löpning som jag har riktigt sjukt i ljumskarna. När jag väl kommit igång känns det dock riktigt bra.

Dagens intervaller på 3×4 km var jag tvungen att dra inomhus på löpband på grund av morgonens snöfall. Även om det vore att föredra att den sista hårda veckan innan maratonloppet få dra de sista kvalitetspassen utomhus så är det onödigt att riskera skador på grund av ett halt underlag. Jag tror heller inte att mina ljumskar skulle ha uppskattat alltför mycket halka.

Nedan är tiderna från kvällens intervaller. Även om tiderna på detta intervallpass är rätt grymma så skall man komma ihåg att det är på löpband och löpning där skiljer sig som sagt en hel del från löpning utomhus. Men det kändes ändå bra att de första två intervallerna på 4 kilometer kunna hålla en fart på 16 km/h och den sista på farter mellan 16,5-17 km/h.

intervaller 18.3.2014

Första varvtiden är uppvärmningen på 3 km, sedan den första intervallen på 4 km som jag drog på 15:30. Efter detta mellanjoggning på 500 meter och sedan varannan intervaller på 4 km. Den sista intervallen på 4 km drog jag alltså på 14:56. Önskar bara att dessa tider skulle ha gjorts utomhus…

PicsArt_1395167880728

Igår tog jag sovmorgon och begav mig sedan ut på en morgonvandring. Efter jobbet drog jag styrketräning och vattenlöpning vid simhallen.

PicsArt_1395168336451

Idag var jag betydligt tidigare ut på min morgonpromenad.

PicsArt_1395168256360

Har jag nämnt att jag hatar snö?

PicsArt_1395168055902

Kvällsmys med valpen.

PicsArt_1395167969301

Lyxig smoothie efter varje kvällspass.

PicsArt_1395168153896

Jag tar chlorella varje dag innan läggdags. Jag inbillar mig att detta har många positiva effekter på mitt välmående.

PicsArt_1395169335947

Dagens shopping av superfoods.

PicsArt_1395169228252

Äntligen hittade det nyaste numret av Runner’s World fram till brevlådan. Fick ju som bekant en prenumeration till min födelsedag.

 

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *