På bättringsvägen

Ännu har jag en lång väg till någon toppform, men idag lyckades jag ändå få till stånd ett lite bättre tempopass igen. Sammanfattningen av tempopasset på 16 km hittar ni ovan.

Dagens tempopass skulle enligt mitt maratonprogram köras på 65 minuter, vilket blir en snittfart på 4:03 min./km. Jag genomförde det alltså på 64:40, vilket blir en snittfart på 4:02. Totalt blev det 20 km löpning idag med en uppvärmning på drygt 3 km och en nedjoggning på 1 km.

Annars har det varit fullt upp den senaste tiden. Jag vet inte vart dagarna flyger iväg. Trots att jag alltså hade hela fyra lediga dagar förra veckan kändes det som att jag inte alls hann med speciellt mycket på det privata planet. Förra veckans träning var som helhet väldigt dålig. Faktiskt den sämsta på detta års sida om man ser till tiderna. Men det verkar alltså som att det finns förutsättningar för att denna vecka kommer att bli betydligt bättre.

Förra veckans träning:

Måndag 11.5:

Uppvärmning 2 km, Tempopass 16 km på 1:07:21 (4:12 min./km), nedjoggning 2 km

Tisdag 12.5:

Återhämtande distanspass 15 km + styrka 60 min. (Wasa Sports Club)

Onsdag 13.5:

Morgonpass 15 km

Torsdag 14.5:

Uppvärmning 2,5 km, tempopass 9,6 km (korsholmsstafetten) snittfart 4:01 min./km

Fredag 15.5:

Återhämtande distanspass 15 km + styrka 60 min. (WSC)

Lördag 16.5:

Långpass 30 km, snittfart 4:49 min./km

Söndag 17.5:

Återhämtande distanspass 18 km + styrka 75 min. (WSC)

Totalt 7 pass och 125 km löpning

paavo nurmi halvmaraton 2

Nu har jag anmält mig till min nästa tävling som blir ett halvmaraton i Åbo 27:e juni. Bilden är från 2013 då jag senast deltog i loppet.

paavo nurmi halvmaraton

Då började jag i ett bra tempo, men avbröt redan efter ca. 6 km. Loppet var mindre än en månad efter att jag deltog i Stockholm Marathon och jag var inte alls i den rätta formen för att delta i ett halvmaraton vid denna tidpunkt. Nu hoppas jag att formen är betydligt bättre i årets upplaga av Paavo Nurmi halvmaraton.

Adidas-Adizero-Takumi-Ren-3

Jag har haft väldigt svårt att hitta “racerskor” värda namnet efter att Adidas började tillverka Adios med boost-botten. Rotterdam Marathon körde jag i mina gamla Adios, som garanterat har en bra bit över 1000 löpta kilometer redan. Därför börjar kanske löpegenskaperna i dessa vara borta vid dethär laget.

I helgen beställde jag ett par skor med namnet Adidas Takumi Ren 3, som visserligen har lite av det förhatliga boost-bottnet. Men endast på framdelen av skon. Jag hoppas dessa blir mina nya favoriter till kommande tävlingar.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *