Om mina delmål just nu

Det här med motivationsbrist verkar att vara ett genomgående tema bland löparbloggare såhär års. Jag kan inte påstå att heller jag är på mitt bästa humör för tillfället. Ständig sömnbrist i kombination med långa jobbdagar är sällan något som lockar fram det bästa träningshumöret i en. Dessutom blir man ju inte speciellt pigg av att ha mörkt både när man går till jobbet och kommer hem. Då även mitt nästa stora löparäventyr ligger nästan 5 månader borta är det inte heller något som framkallar någon stor löpiver i dagsläget. Med så många utmaningar just nu är det extra viktigt att man lägger upp delmål för träningen.

Jag har gjort upp en träningsplan inför maratonloppet i Paris och har under de första veckorna t.o.m. överskridit mängden löpta kilometer i förhållande detta. Det är dock en skillnad på att träna endast för att man känner att man måste på grund av långsiktiga målsättningar och att göra det av sann glädje. Jag har märkt att glädjen att löpa oftast sammanhänger med hur väl jag sköter om kroppen i övrigt, med kost, sömn och stretching. Nu har jag inte skött mig på allra bästa sätt efter Berlin Marathon, även om jag blivit bättre. Framförallt är det sömnen som jag fuskat med, men även då det gäller stretchingen och kosten har det lämnat en del att önska.

När kroppen inte är i bästa möjliga skick behöver jag något extra att gå igång på. Ett delmål som ligger närmare i framtiden, men ändå såpass långt borta att det finns realistiska förutsättningar att göra märkbara resultat under tidsperioden. Därför har jag nu bestämt mig att göra mig riktigt slimmad i lagom tid tills julfesten som äger rum 5 december, alltså om ca. 3 veckor. Lagom till denna tidpunkt skall jag ligga på en matchvikt på 67 kilo och med en sixpack som är lika tydlig som innan Stockholm Marathon. En riktig utmaning med andra ord, men det behövs tuffa målsättningar såhär års ifall man skall nå resultat…

Igår och idag löpte jag 10 kilometer, med styrketräning innan dagens löppass. Under dagens löppass körde jag med fartlek där jag lade in några kilometer i 4:20-tempo i mitten av passet. När det gäller styrketräningen har jag även ökat på antalet benövningar under denna vecka. Jag skall redogöra lite mer för mina styrkepass senare i veckan.

PicsArt_1384193650452
Vi var ute på en liten shoppingtur igår kväll och kunde konstatera att det finns en del nya intressanta konfektaskar på marknaden i år. Jag skall dock inte tjuvstarta med tanke på mitt delmål de närmaste veckorna.

PicsArt_1384193570481Ny inredningsbutik i Vasa.

PicsArt_1384284776076Våra “fynd” bestod av några kuddar. Härom dagen konstaterade vi att det är rätt tur att vi har rätt likadan inredningssmak, både med tanke på nuvarande och framtida bostad.

PicsArt_1384279935010
Lunch på Vegana. Egentligen borde min kost helt och hållet vara vegetarisk med tanke på mitt digra program just nu. Det skulle göra gott för orken. Problemet är bara att jag i regel hamnar att gå dit ensam isåfall. Andra matställen har nog också vegetariska alternativ, men jag brukar sällan ha självdisciplinen att beställa in vegetariskt ifall det finns andra godare alternativ.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *