Ok formbesked

I träningsväg har det idag varit ett formtest på schemat. Det är svårt att veta exakt hur man skall tolka dagens träningspass med tanke på hur det ser ut formmässigt. Men jag antar att den är rätt ok med tanke på de tider jag gjorde samt med tanke på den banprofil jag gjorde testet på. I övrigt har vi haft en riktigt skön dag där vi scannat av stadens shoppingutbud hela eftermiddagen.

PicsArt_1372163835852
Bild från tidigare i sommar när jag gjorde samma träningspass inför Stockholm Marathon.

Jag började först med en uppvärmning på 3 km i rätt bra fart på runt 4:30 min./km. Efter några koordinationslopp och lite dynamisk stretching påbörjade jag mitt egentliga test för dagen, vilket var 5 km i tröskelfart. För den som inte är så insatt i “löparspråk” innebär detta en fart som man kan hålla utan att mjölksyra ansamlas. Målet var att köra i en fart strax under maratonfart.

Jag satte igång i ett tempo strax över 3:30 min./km, men försökte sedan stabilisera tempot runt 3:45 min./km. Sträckan som jag valt för att dra denna 5 kilometerssträcka var kanske inte helt optimal med tanke på att det fanns en del backar på sträckan. Under dessa partier kröp tempot ibland t.o.m. över 4:00 min./km.

Jag vet inte om just den relativt “backiga” banprofilen också gjorde att det ibland kändes lite väl ansträngande att hålla farten uppe eller vad det berodde på. Efter löpta 5 kilometer kunde jag dock konstatera att jag hållit en snittfart på 3:47 min./km på hela sträckan, vilket är ett helt bra formbesked med tanke på maratonloppet nästa helg. Inför Stockholm Marathon drog jag samma formtest på 18:55, men då var banprofilen helt platt. Därför kan man nog konstatera att dagens prestation ligger i linje med den jag gjorde vid det tillfället.

Jag känner mig därför rätt lugn med tanke på fortsättningen av min formtoppning. Om jag ens skulle komma till samma typ av form som jag hade i Stockholm Marathon tidigare i år finns goda förutsättningar att nå mina målsättningar i Berlin. Detta med tanke på att banan är så mycket snabbare och även med tanke på att det fanns ännu mer att ta av under loppet i Stockholm.

Efter själva formtestet körde jag ännu 5×200 meter i avslappnad stil på tider mellan 36-38 sekunder per tvåhundring. Jag hade ståvila mellan intervallerna och försökte hålla ungefär samma längd på denna vila som själva intervallerna.

Jag avslutade träningspasset med en nedjoggning på 3 km. Denna körde jag i en snittfart på 4:23 min./km, vilket är riktigt hårt för att vara en nedjoggning. Men benen kändes ännu fräscha så det kunde inte hjälpas att jag kände för att dra på lite extra.

Ikväll har vi “barnfritt” då Toffe åkt iväg till Heidis mamma under veckoslutet. Förutom den obligatoriska fotbollen blir det bio- och godiskväll idag. 🙂

Uppvärmning 21.9.2013
Uppvärmningen.
5 km tröskel 21.9
5 km i tröskelfart.

5x200 meter 21.9
5×200 meter samt ståvila.

Nedjoggnin 21.9
Nedjoggningen.

PicsArt_1379769187118
Efter träningspasset en salladslunch på Sweet Vaasa.

PicsArt_1379769398081
Höst- och vinterkläderna har anlänt och det börjar klia i shoppingfingrarna. Idag kunde jag dock hålla mig borta från att köpa något, väl medveten om att en Berlinresa hägrar.

PicsArt_1379769304126
Jag tycker att Heidi passar utmärkt i “djuriska” material. Denna “päls” lämnade dock i hyllan. 🙂

PicsArt_1379769537661
Nu ska jag kolla på Liverpool-Southampton. Det skall bli intressant att se om Sturridge kan fortsätta sin makalösa målproduktion.

PicsArt_1379769672284
Annars ser jag mest framemot morgondagens Manchester-derby. Det blir en av de intressantaste matcherna under Premier League-säsongen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *