Odlo och POW Switzerland lanserar miljövänlig Zeroweight-kollektion för löpning

Odlo Zeroweight-kollektion för löpning

Schweiziska Odlo samarbetar för andra gången med Protect Our Winters (POW) Switzerland och lanserar nu en miljömedveten Zeroweight sommarkollektion för löpning. Tidigare har även en Zeroweight vinterkollektion från Odlo lanserats och nu är det alltså dags för en lite lättare variant. Detta initiativ understryker båda organisationernas engagemang för att bekämpa klimatkrisen genom hållbart mode.

Löparkläder är en underskattad del av löparens utrustning. Tidigare har jag rekommenderat Crafts löparkläder som både snygga och funktionella. Även Nikes löparkläder är riktigt snygga och något som jag använder nästan dagligen i min träning. Men det finns även flera andra framstående märken bland löparkläder. Ett av dessa är Odlo som en längre tid haft högklassiga träningskläder.

Ett samarbete som fötts ur hållbarhetsmål

Odlo Zeroweight-kollektion för löpning

Odlos partnerskap med POW Switzerland ligger inte bara i linje med hållbarhetsinitiativet “We Can Do More”, utan är också ett viktigt steg mot varumärkets åtagande att minska sitt koldioxidavtryck. Den senaste kollektionen följer den framgångsrika lanseringen av Odlo x POW Blackcomb-underställen, som presenterades på Global Sustainability Day 2023.

Genom samarbeten med POW och andra pionjärer inom hållbarhet strävar Odlo efter att uppfylla sina ambitiösa miljömål, inklusive en markant minskning av växthusgasutsläppen till 2024.

Odlo Zeroweight-kollektion – En blandning av stil och hållbarhet

Odlo Zeroweight-kollektion för löpning

Odlo x POW Zeroweight-kollektionen är en ledstjärna för hållbart mode, helt tillverkad av återvunnet material. Kollektionens design har inspirerats av den kritiska frågan om vattenbrist och syftar till att öka allmänhetens medvetenhet om klimatförändringarnas effekter.

Zeroweight-kollektionen är mångsidig för löpare på väg och i stadsmiljö, och utlovar komfort, andningsförmåga och lättviktsskydd för vårens och sommarens oförutsägbara väderförhållanden. Här är några nyckelplagg i kollektionen:

Flaggskeppet Zeroweight löparjacka

Odlo Zeroweight-kollektion för löpning

En höjdpunkt i kollektionen är Zeroweight-löparjackan, som är utformad för att ge ett lätt och vindtätt skydd. Jackan är perfekt för årstidernas växlande klimat och har en unik ventilationszon, reflekterande detaljer för bättre synlighet och en praktisk bröstficka.

Innovativa Chill-Tec löpartröjor och shorts

Odlo Zeroweight-kollektion för löpning

I kollektionen ingår även Zeroweight Chill-Tec löpartröja, konstruerad för optimal kylning med laserskuren ventilation. Reflekterande element förbättrar synligheten under löprundor tidigt på morgonen eller på kvällen.

Zeroweight 5 inch 2-in-1 löparshorts är ett komplement till tröjan och erbjuder en blandning av funktionalitet och stil. Med ett ytterlager av återvunnen polyester och ett innerlager som torkar snabbt är dessa shorts utrustade för högintensiva aktiviteter, med en mobilficka och laserskuren ventilation för fukthantering.

Omdesignade Zeroweight Short Tights för förbättrad komfort

Odlo Zeroweight-kollektion för löpning 2024

De nydesignade korta Zeroweight-tightsen för 2024 kompletterar kollektionen med en konstruktion i återvunnen polyester som prioriterar både prestanda och hållbarhet. Designen med hög midja och integrerad dragsko ger komfort på långa löprundor, medan reflekterande prickar ger synlighet i alla ljus.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *