Nytändning på gång

Nu är det inte länge kvar tills min alterneringsledighet. Jag har två hela veckor plus tre dagar kvar i jobbet och sedan kan jag se framemot 7 månader av ledighet. Imorgon har jag igen en gång semester då vi skall till Helsingfors över veckoslutet. Resan var bokad redan innan Paris Marathon eftersom jag tänkte delta i Helsinki City Run på lördag. Planerna på att delta i loppet fick jag som bekant ge upp i ett tidigt skede. Istället blir det en renodlad semesterresa med shopping och förhoppningsvis lite upplevelser under de tre dagar vi är där.

Träningsmässigt är jag i ett sorts vakuum just nu. Det är märkligt hur komplicerat allt blir träningsmässigt då man inte kan springa som normalt. Med lite perspektiv på mina träningsrutiner så märker man ju vilken disciplin man har då man kan springa. Tiden efter Paris Marathon kännetecknas snarare av brist på rutiner. En dag är jag beredd att helt överge alla tankar på att tävla mer i sommar, medan jag följande dag är mer motiverad än någonsin.

Igår försökte jag springa lite, men fick ge upp mina planer redan efter några hundra meter. I samband med detta beslutade jag mig också för att helt överge mina planer på att tävla mer denna sommar. Idag hade jag dock en bättre dag. Jag sprang inte utan körde lite vandring, rehab och konditionscykel. I samband med detta beslöt jag mig dock för att påbörja en ordentlig satsning igen med målet att bli samma slimmade kille som jag var för en månad tillbaka.

Det är lätt att man blir lite för pessimistisk i sinnet när man är skadad. Det som jag ofta glömmer bort är att jag redan gjort personbästa i år och att det inte finns några som helst krav på ytterligare förbättringar mer i år. Det viktigaste är ändå att man går framåt lite varje år och det känner jag verkligen att jag gjort med mitt nya träningsupplägg. Jag lär mig hela tiden nya saker som löpare och jag tror att det finns goda förutsättningar att göra stora framsteg de närmaste år och varför inte redan i år ifall jag bara har tålamod och envist fortsätter i min strävan att utvecklas.

Nu har jag som första prioritet att få lite mer effektivitet i min alternativa träning samt att komma ner i matchvikt igen. Det skulle innebära att jag kommer ner i en vikt på under 65 kg de närmaste månaderna. Det är alltid lättare att snabbt komma tillbaka i toppform löpmässigt ifall vikten är den rätta när man börjar springa igen.

PicsArt_1399572419115

Igår hade vi rekreationsdag i Karleby från jobbet. Inte så illa att få betalt för att vandra runt i vacker natur.

PicsArt_1399571942068

Vandringsleden i Karleby var riktigt vacker.

PicsArt_1399572315802

Några jobbkompisar på språng.

PicsArt_1399572725791

På kvällen blev det Premier League match mellan Manchester City och Aston Villa. Vi har turen att få avsluta vår Helsingfors-vistelse med den sista omgången av Premier League på någon av stans sportbarer. Jag hoppas att Heidi är lika exalterad över denna programpunkt på vår resa. 🙂

gameweek 37 points

Det har gått otroligt bra de senaste månaderna i Fantasy Premier League. Lite otur att vi redan är framme vid sista omgången med tanke på hur jag avancerat i tabellerna den senaste tiden.

PicsArt_1399570276513

Ikväll blev det rehab för mina ljumskar i det vackra vädret. Sämre kan man ha det under ett styrkepass.

PicsArt_1399572914003 (1)

Efteråt blev det ett kanske inte alltför effektivt pass på konditionscykeln. Jag försökte nämligen spela Fifa14 på Playstation samtidigt som jag cyklade. Jag förlorade samtliga matcher…

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *