Njutarperiod på gång

Denna vecka har jag haft något av en “njutarperiod” efter förra lördagens maratonlopp, då jag tillåtit mig att äta i princip vad jag vill. Även om jag gillar att hålla en rätt strikt livsstil eftersom detta får mig att må bra, så är det även riktigt skönt att i kortare perioder tillåta sig en livsstil som avviker från det normala.

Långpass 8.6.2013
Bild från dagens distanspass.

Även när det gäller träningen har jag denna vecka kört lugnare än normalt. För det första har benen varit i ett sådant skick att det inte ens skulle ha varit möjligt att träna normalt. Men även fastän benen skulle ha varit i normalskick är man tvungen att vara försiktig veckan efter ett maratonlopp i maxfart. Risken är annars stor att man råkar ut för överbelastningsskador och andra otäckheter.

Jag började träna i onsdags och drog två lugna pass om dagen samt styrketräning från onsdag till fredag. Idag drog jag mitt sjunde pass på fyra dagar då jag först tränade styrketräning 1 1/2 timme och sedan begav mig iväg på ett distanspass på 20 km. Totalt har jag fått ihop 73 km löpning de senaste 4 dagarna. Nästan samtliga av dessa kilometrar har dock varit riktigt lugna. Endast de sista 3 kilometerna under dagens distanspass drog jag i hårdare fart, på 3:45 min./km.

Från och med imorgon har jag planerat att normalisera min träning och mitt ätande. Jag har planerat att gå ner till 63 kg inför nästa maratonlopp, eftersom vikten har en såpass stor roll för att kunna springa snabbt i maraton. Min vikt låg på 65 kg i Stockholm Marathon och då hade jag inte många gram fett på kroppen, så nu krävs det disciplin de närmaste veckorna ifall jag skall lyckas gå ner ännu några kilon till nästa maratonlopp.

PicsArt_1370693214972
Igår började jag visserligen med en helt normal lunch, lika hälsosamt som jag i allmänhet brukar äta.

PicsArt_1370695365289
Men sedan påbörjade vi med fredagsfrossandet med pizza, öl och godis. Här väntar vi på pizzan vi Marco Polo.

PicsArt_1370693078269
När man inte orkar vänta tills öl blir kall i kylen…

PicsArt_1370692926185
Mina val för kvällen. Båda helt underbart goda!

PicsArt_1370692752742
Har saknat denna syn på fredagskvällarna. Det känns som en evighet sedan senast. Så otroligt vacker färg på denna öl!

PicsArt_1370693023288
Öl, pizza och fotboll är en bra blandning. Heidi lovade att jag fick kolla på matchen samtidigt som vi åt eftersom jag igen lovade att vi skulle lämna bort Sveriges match till förmån för Django Unchained. Till denna film tryckte jag i mig en godispåse på drygt 8 euro från Makuuni. 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *