Nike presenterar EK Umoja-kollektionen för att hylla Eliud Kipchoges arv

Nike EK Umoja Collection

Nike har nu lanserat EK Umoja Collection, som hämtar inspiration från den legendariska maratonlöparen Eliud Kipchoges principer. “Umoja”, som betyder “enhet” på swahili, sammanfattar Kipchoges filosofi om löpning som en kraft som binder samman det globala samhället.

Kollektionen består av skor och kläder och är en hyllning till Kipchoges anmärkningsvärda resa. Varje produkt, från Nike Alphafly 2 till Windrunner-jackan, har en design som är influerad av hans första VM-triumf på 5 000 meter i Paris 2003.

Att skapa ett arv, ett lopp i taget

Nike EK Umoja Collection

Eliud Kipchoge, synonym med spetskompetens inom löpning, ser sporten som mer än en individuell prestation. För honom är det en plattform för att stärka banden till samhället. Under de senaste två decennierna har Kipchoge och Nike samarbetat för att omdefiniera gränserna för mänsklig potential genom löpning, vilket kulminerade i EK Umoja Collection.

Kollektionen omfattar olika Nike-skor som Alphafly 2, Vaporfly 3, Zoom Fly 5, Pegasus 40 och Victory-spikskon. På klädfronten kan entusiaster välja mellan Windrunner-jackan, Rise 365 t-shirt, Stride 7-inch shorts och en Dri-FIT-tee.

Nike Alphafly 2 Eliud Kipchoge collection

Varje plagg är genomsyrat av detaljer som påminner om Kipchoges tidiga tävlingsdagar. Det slående röda färgschemat är en blinkning till hans kenyanska rötter och speglar Nike Kenya-kitet som han bar under sin guldmedaljvinst.

Dessutom har tidsstämplar från hans ikoniska seger 2003 och hans motiverande mantra, “Ingen människa är begränsad”, hittat sin väg in i designen.

nike Pegasus 40 Eliud Kipchoge collection
Nike Victory spikskor Eliud Kipchoge collection

Bortom medaljerna: Kipchoges uppdrag att koppla samman världen

Även om Kipchoges idrottsliga skicklighet är obestridlig, med prestationer som hans maraton under två timmar under Nikes Breaking2-initiativ, är han fortfarande grundad i sin strävan att popularisera löpning.

Nike EK Umoja Collection

Hans mål, som stöds av Nike, är att illustrera de otaliga fördelarna med sporten och de djupa kontakter den skapar. Som Kipchoge så vältaligt uttrycker det: “En värld med löpning är en hälsosam värld. En värld med löpning är en fredlig värld. En löparvärld är en glädjefylld värld.”

Nike Eliud Kipchoge Collection

För alla som vill vara en del av denna vision finns EK Umoja Collection nu tillgänglig på nike.com och hos utvalda återförsäljare.

Läs också: Bästa Nike löparskor

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *