Nästsista ordentliga passet

Maratonloppet närmar sig med stormsteg och jag märker hur det blir allt svårare att fokusera på de saker som skall skötas i vardagen. Idag körde jag ännu ett kort intervallpass, men nu börjar det vara sparsamt med träningspass kvar innan det smäller på söndag. Nu återstår endast ett ordentligt löppass på torsdag innan det bär av till Berlin.

PicsArt_1380040533810
Nu borde allt som behövs med i pappersväg vara i sin ordning.

Idag gav jag mig iväg på mitt träningspass genast när jag kom hem från jobbet. Det blev först en uppvärmning 3 km på en snittfart på 4:45 min./km. Efter detta påbörjade jag mina intervaller vid Karlsplan, denna gång utan löpskolning eller andra uppvärmningsövningar. Planen var att avslappnat och “rullande” köra 6-8×300 meter med ungefär 60 sekunders joggvila mellan.

Det viktigaste i träningspasset var inte tiden, utan främst att hålla igång flåset och drivet i steget inför söndagen. Eftersom det är rätt svårt att löpa denna typ av intervaller helt avslappnat utan att det märks i sluttiden undvek jag att kolla alltför mycket på klockan efter varje slutförd intervall. När jag kollade slutresultatet efteråt kunde jag dock konstatera att tiderna helt riktigt inte var de bästa möjliga. Jag hade en snittid på 58 sekunder på dessa intervaller då jag annars bruka ligga på under 55 sekunder på mina vanliga 300-meters intervaller.

Jag nöjde mig med endast 6 stycken av dessa intervaller ikväll och avslutade därefter passet med en nedjoggning på 3 km. Denna körde jag på 13:10, alltså en snittfart på 4:22 min./km.

Detta var alltså mitt nästsista löppass inför avresan till Berlin. Imorgon blir det vilodag och då har jag planerat att göra en provpackning samt göra upp en lista över de saker som ännu behöver införskaffas till resan. Då är det bra att jag redan tidigare här på bloggen har gjort upp en checklista över de nödvändigaste grejor som behöver finnas med på en maratonresa.

När det gäller uppladdningen i övrigt så har jag liksom inför Stockholm Marathon och Jakob Marathon tänkt köra med en kolhydrattömning ikväll och imorgon. På torsdag morgon börjar jag sedan ladda in ordentligt med kolhydrater igen.

PicsArt_1380040604815
Jag tog en sväng via apoteket och fyllde på med lite nödvändigheter inför resan.

PicsArt_1380040911008
På lunchen körde jag ännu rätt kolhydratrikt vid 1h+k…

PicsArt_1380040664673
…men redan efter träningspasset idag påbörjade jag med kolhydrattömningen. Nu blir det främst protein och fett i 1 1/2 dygn framöver.

PicsArt_1369934023852
Jag längtar redan efter kolhydratuppladdningen som alltså börjar på torsdag…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *