4 tips på bra träningsresor 2020 (löpning, yoga & cykling)

träningsresor

En träningsresa är den perfekta kombinationen av träning, umgänge och semester. Utöver sol, bad och värme får du träna tillsammans med andra som har precis samma intresse som du har.

Vanliga träningsformer för träningsresor till värmen är triathlon, löpning, simning, cykling och yoga. Egentligen kan man träna vilken sport som helst, förutsatt att träningsformen går att utföra i det aktuella klimatet (längdskidåkning kan vara svårt i Egypten exempelvis).

Även resor med gruppträningspass finns för dig som inte satsar på en specifik sport utan bara vill bli allmänt starkare, aktivare och mer hälsosam.

Träningsresor anordnas både av researrangörer likt Ving och Apollo såväl som tränings- och idrottsföreningar som Friskis & Svettis.

Här nedan tipsar vi om intressanta träningsresor 2020 och ger några bra tips på saker att tänka på inför resan. Hittar du en intressant resa, vänta inte då för länge då det finns risk att resan blir slutsåld.

Löparresa med Mustafa Mohamed till Monto Gordo i Portugal

Under två veckor, antingen 21 – 28 mars 2020 eller 28 mars – 4 april går Training Camp Portugal av stapeln. Detta är en träningsresa inom löpning som har ett par riktigt tunga namn som instruktörer – några exempel på deltagande löparprofiler är Anders Szalkai, Fredrik Zillén och Mustafa “Musse” Mohamed.

Löparresan anordnas av Springtime i samarbete med löpgruppen TSM Running. Det kommer att finnas anpassade löpargrupper med allt från från nybörjare till elit.

Läs mer och boka på: https://springtime.se/resor/training-camp-portugal-2/traning-program/21-28-mars/

Träningsresa till Mallorca hösten 2020

17 – 24 oktober 2020 anordnar Friskis & Svettis träningsresan Camp Mallorca. Det blir en vecka med utomhusträning på stranden och på hotellets gym. På resan anordnas det massvis med olika träningspass som yoga, coreträning, intervallträning, dans, jympa m.m.

Läs mer och boka på: https://www.friskissvettis.se/Stockholm/Resor/Host2020/CampMallorca

Yogaresa i Provence

Mellan 29 april – 2 maj 2020 anordnas yogaresan Yoga Weekend i franska Provence. Yoga kombineras med meditation, vandring och vinprovning.

En träningsresa för alla livsnjutare som vill kombinera vin och träning.

Läs mer och boka på: https://www.goactivetravel.se/traningsresor

Cykelträning på Mallorca (året runt)

Det går även att sätta ihop sin egen träningsresa, spanska Mallorca är en populär semesterö dit många cyklister beger sig till för att träna. Mallorca är perfekt för cykelträning med sitt behagliga varma klimat och många och höga berg.

Eftersom det är något krångligt att packa ner sin racercykel i bagaget hyr du med fördel cykel på plats, det finns gott om cykeluthyrningsställen på Mallorca. 

Praktiska tips & råd inför träningsresan

1) Se till så att du har med dig din egen träningsutrustning du behöver för din sport. Även om det så klart går att köpa utrustning på plats är det skönt att använda sina kläder man är van att använda. Nya träningskläder eller skor kan exempelvis ge skav om man inte är van att använda dem.

2) Se till så att du har pengar för alla utgifter som kan uppkomma på resan, har du inte tillräckligt med pengar på ditt bankkonto kan du antingen se till så att du har kredit kopplat till ditt betalkort eller undersök möjligheten att ta ett privatlån – det är inte kul att behöva snåla på semestern.

3) Anpassa kläderna som du har tagit med efter klimatet. De flesta träningsresor är till varmare ställen, du behöver kanske inte ta med din fodrade vindtäta jacka utan kan istället ta med linne och tunna träningskläder tillverkade i svettavstötande material.

4) Se till så att du har reseförsäkring inför resan, detta ingår normalt i din hemförsäkring eller om du betalar minst 75% av resan med ditt kreditkort. Då kan du få pengar tillbaka vid exempelvis förseningar eller om du blir sjuk på resan.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *