Några annorlunda dagar

Varför sitter Toffe i bur inomhus kanske ni undrar? Jo, vi har haft fönsterbyte i vår lägenhet idag och var därför tvungna att avgränsa hans rörelseutrymme en aning. Men det gick riktigt bra. Även om jag inte är en hundexpert tror jag att jag med säkerhet kan säga att han är riktigt lugn och snäll för att vara en hund. Han har suttit och observerat utan att ens skälla en enda gång på de obekanta människorna. Kanske inte den perfekta vakthunden, men man kan ju inte få allt här i världen. 🙂

PicsArt_1418126366534

Eftersom åtminstone en av oss ville sova ut imorse tog vi oss igår kväll iväg till en annan lägenhet som var ledig för natten. Det blev inte så bra sovit, kanske framförallt på grund av den lilla varelse som sitter i famnen. Jag skröt lite på honom ovan, men när han är på obekanta platser är han inte riktigt lika harmonisk och lugn. Han reagerar på varenda litet ljud och har svårt att slappna av. Jag vet inte hur många gånger han gick rakt över mig på natten.

PicsArt_1418127336151

Efter väckningen kl. 6.00 var det dags att bege sig hemåt igen. Hade tänkt gå och skaffa mig nåt lyxigt till morgonkaffet, men var hittar man något som är öppet i Vasa under tidiga morgontimmar?

PicsArt_1418127416766

Ingenstans visade det sig. Inte ens pensionärscaféet hade öppet. Det var bara att återvända tomhänt hem till den traditionella morgongröten med smörgåsar.

PicsArt_1418065213308

På temat annorlunda kvällssysselsättningar började vi baka julstjärnor halv 12 på söndag kväll. Så galet det kan bli.

PicsArt_1418065136302

Dessa avnjöt vi till några avsnitt “Modern Family”. Nu under resterande lediga dagar har jag tänkt se en hel del filmer både dag- och kvällstid. Jag är speciellt intresserad av att se filmer om historiska personer som t.ex. Abraham Lincoln, så att man samtidigt skulle lära sig något. Men jag börjar med den om Truman Capote.  Annars siktar jag även på att under ledigheten se alla de filmer som jag ännu inte fått sambon övertygad om att är värda att se, som t.ex. den senaste X-men filmen. Även den tredje och sista Hobbit-filmen ser jag mycket fram emot att få se nu när den riktigt snart har premiär. Även den lär jag få svårt att få sambon med på. Nedan är trailern till denna:

PicsArt_1418126555182

Igår blev det ett kvalitetspass när jag körde totalt 15 km på löpband, varav 12 km på 48:58. Idag blev det ett återhämtningspass på 13 km och 60 minuter styrka.

PicsArt_1418126465728

Måndagarna är de bästa tv-kvällarna. Igår kom bland annat Historieätarna från SVT1, som enligt mitt tycke är ett av de bästa programmen på tv just nu. Tyvärr kan inte andra än svenskar se avsnitten på SVT Play, men kanske det går någon repris de närmaste dagarna? Igår var det 80-tals tema och ett av de bästa avsnitten hittills enligt mig.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *