Morgonvandring med sällskap

På torsdagar och fredagar är det alltid lätt att hitta motivationen att stiga upp tidigt. Idag var jag såpass ivrig att påbörja dagen att jag t.o.m. vaknade innan väckarklockan skulle ringa. Eftersom min sambo Heidi skulle till jobb redan till 7.00 idag måste jag också se till att få rastat vår hund Toffe efter mitt egentliga morgonpass.

PicsArt_1378961127588

Denna vecka kör jag främst vandringar under mina morgonpass eftersom jag försöker spara mina ben till kvällspassen. Som jag upplever det har det ingen större skillnad ifall man går eller springer på morgonen. Tempot tenderar ändå att vara såpass långsamt under tidiga morgonlänkar att effekten känns minst lika stor när man går. Detta förutsatt att vandringen tidsmässigt är längre än ett pass med löpning. Avsikten med mina morgonpass är ju ändå främst att lära kroppen att köra på fettreserverna.

Jag började först med en vandring på 5 km som tog ca. 50 minuter att genomföra. Sedan hämtade jag upp Toffe och gick ytterligare några kilometer inne i stan. Eftersom vi vill undvika att göra Toffe alltför morgonpigg försöker vi att minimera antalet dagar då vi är tidigt ute med honom. Hittills har vi lyckats eftersom han är väldigt morgontrött och gillar att ligga kvar länge och dra sig på morgonen.

Ikväll blir det backintervaller i träningsväg. Inför detta träningspass hoppas jag ha hunnit skaffa mig nya löpskor då mina nuvarande åtminstone på utsidan börjar se väldigt slitna ut.

PicsArt_1378961433343
Jag var ivrig att komma igång med dagen idag och vaknade innan jag hade väckarklockan att ringa.

PicsArt_1378962046159
Jag tog en tur runt Vasklotbron och tillbaka. Ännu är det riktigt varmt och härligt på morgonpassen. Jag väntar dock med fasa på när regnet och kylan skall göra sin entré. Då kan det vara lite mindre motiverande att genomföra morgonpassen. Å andra sidan är det endast nästa vecka kvar och sedan blir det ett längre uppehåll, åtminstone gällande morgonpassen.

PicsArt_1378961204184
Det var en morgontrött Toffe som jag hämtade upp efter mitt morgonpass.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *