Morgonpass med annorlunda upplägg

Äntligen tog jag mig i kragen och kom mig i säng halv elva igår. På grund av den rikliga sömnen på nästan sju timmar kunde jag därför vakna upp kvart över fem helt utvilad idag. I planerna fanns att genast sätta mig på motionscykeln efter att jag stigit upp, men jag blev tvungen att ändra på mina planer eftersom jag var riktigt hungrig när jag vaknade. Därför åt jag först min morgongröt med kaffe innan jag trampade igång strax före sex. Annars brukar jag föredra att köra morgonpassen innan frukosten eftersom detta är riktigt bra träning för ett maraton där man heller inte är bortskämd med för mycket energi i kroppen.

superfoods för maraton
Några ingredienser som jag blandar i min morgongröt. Chiafrön, havtornskross, vetegroddar, rågkli och linfrökross.

Det blev totalt 50 minuter på motionscykeln eller 550 förbrända kalorier. Eftersom det inte är så bra att köra tunga intervaller genast på morgonen har jag börjat köra med förbrända kalorier som måttstock på hur länge jag skall sitta på motionscykeln. Minimimålet varje morgon är att få minst 500 förbrukade kalorier på morgonkvisten, vilket brukar ta mellan 45-50 minuter. Jag är tvungen att pressa på rätt ordentligt ifall jag skall få den mängden förbrukat på 45 minuter.

Vissa kanske undrar varför jag inte beger mig ut på morgonlänk istället. Orsaken till detta är att jag vill spara på benen till mitt huvudpass på kvällarna. Morgonpassen använder jag främst till att få igång fettförbränningsprocessen och hjärtat att jobba lite genast på morgonen.

Gårdagens enda träningspass blev en länk på 13,5 km samt styrketräning på Wasa Sports Club. Veckan har börjat rätt bra, även om tisdagens intervallpass inte blev som planerat. Hittills denna vecka har jag dragit 6 stycken träningspass, varav ett kvalitetspass. Ikväll har jag planerat in ett backpass om mitt ben tillåter detta. Gårdagens länk kändes inte speciellt bra, vilket förvånar en aning med tanke på att jag kunde bedriva nästan smärtfri löpning på tisdagen.

Om ni undrar hur inläggen ibland kan dyka upp mitt på arbetsdagen så beror det på att jag använder mig av en timer för publicering, där man själv kan avgöra vilken tid på dygnet ett inlägg publiceras. 🙂 Väldigt behändigt ifall man vill få publicerat något när folk är som mest aktiva på nätet.

morgongröt
Morgongröten spetsar jag med bär och russin

superfoods maraton efter pass
Efter passet behöver jag ännu lite mer mat för att klara mig ända fram till lunchen. Denna gång i form av havreyogurt, gefilus, gojibär, frukt-grönsaksshot, grönsakscocktail och spirulina.

kosttillskott för maraton
Dessa vitaminer tar jag för tillfället i samband med frukosten. Jag försöker se till att det inte finns dubbelt upp av några vitaminer eller mineraler, vilket lätt kan hända då man nuförtiden bakar in det mesta i vissa preparat som t.ex. Berocca.

motionscykel
Motionscykeln med kaffekoppen inom räckhåll.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *