Mördarpass på cykel

Eftersom mitt ben ännu är sjukt när jag lägger ner det med full kraft vid löpning gjorde jag det drastiska beslutet att helt vila från löpning denna vecka. Jag är medveten om att tiden börjar bli knapp med tanke på förberedelserna inför Barcelona Marathon 17.3, men det är heller ingen idé att trappa upp löpträningen innan benet är helt i skick. Detta oavsett att både läkaren och fysioterapeuten intygade att det inte är någon fara med benet.

Nu är jag såpass optimistisk att jag ännu tror att det finns möjligheter att få in såpass mycket fartträning under de 4 veckor av hårdträning som återstår efter denna att det går att nå hyfsad form tills maratonloppet. Jag har ju grunden i skick från all den tuffa träning som genomförts från och med november. Det är nötandet av maratonfart på längre sträckor som saknas och även fartträning i övrigt har jag ännu fått för lite av.

Allt detta kräver dock att benet helt återhämtat sig tills nästa vecka, annars får jag på allvar överväga att endast ta resan som en renodlad shoppingresa.

Dagens träningpass var det tuffaste som jag någonsin dragit på en spinningcykel. Jag började med 5 minuter av uppvärmning innan jag drog en intervallstege enligt följande 6×3 minuter-5×4 min.-4×5 min.-2x6min.. Intervallerna drogs med endast 30 sekunders vila mellan upprepningarna och 60 sekunders vila mellan serierna. Totalt tog passet 1:28 att genomföra, vilket är riktigt länge när det handlar om tokkörning på spinningcykel.

Om man tänker på löparformen är cykling naturligtvis inte samma sak som att att dra intervaller på bana. Jag är ändå helnöjd med genomförandet eftersom jag verkligen gav allt idag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *