Med pizza som uppladdning

Min första arbetsvecka efter julledigheten har varit aningen trevande. Jag har visserligen min vana trogen vaknat fem, halv sex-tiden och kommit mig iväg i tid till jobbet. Men speciellt mycket fart har jag inte fått på knoppen den första arbetsveckan.

Annat har det varit med kroppen, dvs. träningen. Jag har haft riktigt bra motivation med träningen efter nyår trots att det ibland kan kännas tungt att komma sig iväg efter jobbet. Alla de pass jag kört har gått i enlighet med de tider som finns i Janne Holméns 2:45-program och det gör ju naturligtvis att jag med tillförsikt ser framemot resten av min träning inför Paris Marathon.

Idag var det dags att höja lite på tempot igen på mina kvalitetspass. Idag skulle jag köra 12 km på 46:30, vilket innebär en fart på 15.48 km/h eller 3:52 min./km. Jag gjorde det lite svårare för mig än vanligt träningsmässigt då jag under lunchpausen föll för frestelsen att besöka Rax med mina arbetskompisar. Jag är inte lika galen som tidigare då jag under ett Rax-besök kunde äta upp till 20 bitar pizza under ett besök, men ändå brukar dessa besök leda till att jag överkonsumerar salt till den grad att jag är helt utmattad resten av dagen.

Idag var inget undantag. Efter lunchen var jag illamående resten av jobbdagen och när jag skulle köra igång med uppvärmningen innan mitt tempopass kallsvettades jag på ett onaturligt sätt. Jag vet inte om min onaturligt höga puls under löppasset även hade att göra med dagens pizzamåltid eller om det berodde på att jag hade en jobbdag bakom mig.

Hursomhelst gick mitt 12 kilometer långa tempopass enligt planerna även om jag fick kämpa lite mer än vanligt och jag kunde löpa in på 46:38. Tiden blir alltid lite sämre på min klocka eftersom det alltid tar en stund innan farten kommer upp till 15.5 km/h på löpbandet. Jag gillar nämligen att starta från noll på mina tempopass eftersom jag då enklare kan följa min framfart på displayen på löpbandet.

Jag sprang på 15.5 km/h i 10 kilometer och efter detta ökade jag till 16.5 km/h för att den sista kilometern köra i 17 km/h. En riktigt bra genomkörare med andra ord.

Imorgon fortsätter träningen med ett tidigt morgonpass. Redan kl. 5.45 är det avfärd med ett återhämtande löppass på schemat.

 PicsArt_1389901500069

Även om jag inte är speciellt förtjust i det kalla vädret så är det rätt uppiggande med all snö. Det är riktigt mysigt att gå iväg till jobbet på morgonen.

PicsArt_1389901627229
En av de bästa lunchrestaurangerna i Vasa just nu är Panorama. Efter att de öppnade på nytt efter renoveringen tycker jag att de förbättrat kvaliteten på maten. Servicen har alltid varit i toppklass.

PicsArt_1389901798677
Efter pizzaurladdningen till lunch fick det bli en desto hälsosammare middag efter träningen. En smoothie med banan, juice, jordgubbar, svarta vinbär, lingon och blåbär stod på menyn.

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Benny

      Salt i den mängden är en stor del av problemet, samt fettet… Tack så mycket! Det börjar ta sig så småningom. 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *