Maratonträning och lidande

Man kan ju fråga sig hur man kan bli lycklig av att ha tagit ut sig till den grad att man är helt spyfärdig och kallsvettas i flera timmar efter ett pass. Faktum är dock att jag är mycket glad och lycklig av att idag ha kunnat genomföra ett alternativt träningspass med samma effekt som en långlänk med maximal intensitet.

Totalt blev det 2 timmar på spinningcykel idag där jag körde tre olika serier av långintervaller med mycket kort vila. Därefter körde jag ännu 10 km på crosstrainer i drygt 40 minuter.

De serier som jag körde på spinningcykel var först 12-10-8-6-4-2 minuter med en minuts cykelvila emellan. Andra serien drog jag 15-10-5 minuter med samma en minuts vila. Den sista serien drog jag sedan 8-6-4-2 minuter med en halv minuts vila emellan. Totalt blev dessa serier 2 timmar, vilket är ett av de grymmaste pass jag någonsin dragit i intervallväg med tanke på att jag drog alla intervaller så hårt som jag bara orkade.

Till sist avslutade jag passet med 10 kilometer i jämn fart på crosstrainer på drygt 40 minuter. Jag kan lugnt säga att detta var rätt så nära den maximala belastning som min kropp klarar av under ett enskilt träningspass eftersom jag inte ens klarade av att konversera med min arbetskompis som jag träffade på efter passet. Jag bara yrade och var helt svimfärdig.

Känslan var lite likadan som jag brukar ha efter att ha dragit ett 35-kilometers långpass i full fart med den skillnaden att jag då brukar ha frossa och att det då tar ungefär en timme att komma till liv igen. Men efteråt mår man helt utmärkt. Idag tog det lite längre att återhämta sig eftersom jag var tvungen att skynda iväg till butiken genast efter mitt pass, vilket gjorde att jag var tvungen att genomlida en kallsvetts-attack under min stadsvistelse. Efter en vila på en halvtimme efter hemkomsten mår jag nu utmärkt.

Visst låter maratonträning hälsosamt? 🙂

spinningcyklar
Min träningsvy största delen av passet

svett
Resultatet av ett 2 timmars pass på spinningcykeln. Jo, allt är svett 🙂

återhämtning
Lite återhämtningspreparat i form av bl.a. björksav, bioråmjölk och grönsakscocktail

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *