Maratondag i jobbet

Idag gjorde jag igen en riktig maratondag i jobbet med över 10 timmar på kontoret. Först halv sju ikväll traskade jag över tröskeln till vårt hem. Det skulle vara lätt att beklaga sig över hur detta går ut över träningen och hur jobbigt det är att sitta större delen av dagen framför en skärm. Det tänker jag dock inte göra. Idag har det varit en bra dag.

PicsArt_1362590740710
Fint väder på lunchpausen

Att jag försöker köra hårt i jobbet just nu undgår väl ingen som följt denna blogg. Detta går naturligtvis ut över min träning och gör att jag tidvis känner mig lite stressad över det faktum att fokuset glider bort från träningen. Det är sällan man har lust att bege sig ut på en runda efter en riktigt lång jobbdag. Idag gjorde jag beslutet att helt lämna bort träningen eftersom jag varken har lust eller ork att ställa om för fysisk ansträngning mera ikväll.

Att jag känner en viss stress över att inte alltid hinna träna som jag borde är helt naturligt. Jag tror att de flesta som jobbar och tränar hårt ibland känner stress över att man ibland lämnar bort träningen vissa veckodagar. Speciellt när det handlar om träningspass som funnits med i ens planerade veckoschema.

När jag är på väg att må dåligt över utelämnade träningspass försöker jag dock påminna mig om varför jag egentligen springer. Det är inte för att det skall leda till dåligt samvete, utan träningen finns först och främst till för att jag skall må bra precis som jag nämnde i två av mina inlägg om varför jag springer och i mitt första inlägg om bloggen.

Det är kanske inte det allra enklaste att helt undvika prestationspress när man på bloggar och liknande följer med hur andra med motsvarande målsättningar tränar och när man kastar ett öga på de träningsprogram som finns tillgängliga över rekommenderade träningsmängder givet ens målsättningar.

Det som man dock bör komma ihåg och som jag försöker påminna mig om rätt ofta är att det viktigaste är att man har en långsiktig plan med sitt tränande och att man på det stora hela har sunda vanor och en sund livsstil. Naturligtvis skall man inte låta lathet eller bekvämlighet ta överhanden eftersom det sällan känns speciellt lockande att bege sig iväg och träna genast efter en jobbdag. Det är först efter passet som den riktiga belöningen kommer.

Dagens träningspass skulle dock endast ha varit i återhämtande syfte och således inte något nyckelpass på vägen mot målet, men efter en lång dag med stillasittande brukar det vara bra att få syresatt kroppen med tanke på återhämtningen.

Nåja, nu tänker jag bara njuta av resten kvällen och läsa några kapitel ur nedan nämnda böcker.

PicsArt_1362551958679
Speciellt under långa jobbdagar är mellanmål en nödvändighet.

PicsArt_1362590664039
Efter jobbet begav jag mig till den indiska restaurangen Kaavya och hämtade en av mina favoriträtter…

PicsArt_1362590822199
Skönt att inte behöva stå vid spisen efter jobbet.

PicsArt_1362590893928
Min favoriträtt “Butter Chicken” med rejält med vitlök och ingefära. Till det beställde jag även vitlöks-naanbröd.

PicsArt_1362591400338

Ikväll skall jag ännu läsa några kapitel inspirationslitteratur. Jag älskar att läsa riktigt sliskigt överpositiva amerikanska inspirationsböcker som t.ex. The magic of thinking big och How to get from where you are to where you want to be. Har även just införskaffat Unlimited av Jillian Michaels som går lite i samma tema.

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Benny

      Jag har läst delar av den. Jag kan nog rekommendera samtliga av de böcker som finns på bilden och Unlimited tycker jag nog att är riktigt inspirerande läsning. Men så är ju denna typ av inspirationslitteratur det som jag helst av allt läser. 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *