Måndagsdubbel

Från och med denna vecka blir det att skärpa till sig på samtliga punkter gällande mitt leverne. Den punkt som jag syndat allra mest på är sömnen och därför gick jag och lade mig i skälig tid igår kväll. 

Vasa marathon
Bild från Vasa Marathon i lördags.

Jag sov ut ordentligt och vaknade inte förrän kl. 6 imorse. Trots den för mig rikliga nattsömnen på 7 timmar var jag riktigt trög när jag skulle iväg på mitt morgonpass. Jag tog god tid på mig innan jag begav mig iväg på mitt löppass och kom mig iväg först halv 7. Det var inget större fel på benen trots att jag tävlade på lördagen. Vanligtvis brukar det ta rätt många dagar att återhämta sig från ett halvmaraton, men nu märktes det nog att jag inte kört i maxfart på tävlingen då benen var så pigga redan idag.

En annan sak som säkert inverkar en del är det faktum att jag körde lugnt förra veckan. Trots att jag tvekade en hel del inför upplägget tror jag att det var bra att jag körde så lugnt som jag gjorde förra veckan. Jag har ju en längre tid känt mig riktigt trött under mina träningspass och inte riktigt fått den rätta löpkänslan varken under mina kvalitetspass eller mina lättare återhämtningspass.

Det är ju inget nytt för mig att jag brukar känna på det sättet under min uppbyggnadsperiod inför ett maraton, men under den sista hårda veckan inför Berlin skulle jag mycket gärna ha hyfsat pigga ben. Det skulle nämligen göra gott för självförtroendet att få in några “grymma” kvalitetspass när tävlingen i lördags inte gav mig speciellt mycket indikationer varken på det ena eller det andra. Optimist som  jag är vägrar jag att inse att de tröga benen skulle bero på något annat än att jag är nedtränad. 🙂

På morgonen blev det totalt 7,5 km löpning och på kvällen körde jag ännu ett lugnt löppass på 14 km. Ännu idag körde jag helt och hållet i återhämtningens tecken eftersom jag inte riktigt vågade plåga mina ben så pass nära en tävling. Imorgon skall jag dock köra ett kvalitetspass igen.

Min plan för den sista hårda veckan inför Berlin blir 3 stycken kvalitetspass i form av intervaller imorgon, backlöpning på torsdag och ett sista långpass på lördag. Däremellan blir det återhämtande distanspass. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag skall köra dubbla löppass på mina återhämtningsdagar eller om det endast blir vandringar under mina morgonpass denna vecka. Jag kommer att lägga allt krut på mina kvalitetspass och därför får dagsformen bestämma vilken typ av pass som jag kommer att genomföra under veckans övriga träning.

PicsArt_1378750157472
Jag skulle mycket gärna ha suttit hela dagen på terrassen i det vackra vädret idag. Helt otroligt vilket väder vi har haft den senaste månaden!

PicsArt_1378750241206
Efter träningen hade sambon min tillrett en underbart god grönsakssoppa. Den var riktigt kryddig och krämig, vilket är precis i min smak. Och det säger jag inte endast för att samla pluspoäng. 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *