Lyckat tempopass på 16 km

Det går väldigt bra just nu. Idag skulle jag enligt mitt program köra ett tempopass på 16 km på 64 minuter, vilket alltså blir precis 4:00 min./km. Det gick bättre än så eftersom jag lyckades sträcka mig till 63:25, vilket blir en snittfart på 3:57 min./km.

Jag vet inte vilka slutsatser man skall dra av min form för tillfället. Är jag redan nu redo för ett nytt maraton? Jag följer ju ett maratonprogram för att underskrida 2:45 på maraton och kan utan problem följa de farter som finns i programmet även när jag känner mig sliten. När man lättar på träningen brukar det ju ge rätt ordentligt utslag på farterna och i löpkänslan. Idag kände jag mig visserligen lite sliten och fick kämpa på rätt bra för att klara passet. Men då underskred jag också den tid jag skulle ha med marginal.

Få se nu hur det blir med mina tävlingar denna höst. Med tanke på hur formen utvecklats kan jag känna en viss ånger över att jag inte anmält mig till något maraton utomlands eftersom jag sällan riktigt tänder till för maratonloppen här i närområdet. Men visst skall de gå att prestera även här om jag fortsätter att gå framåt i samma takt som jag gjort den senaste månaden.

Nedan är tiderna från dagens tempopass.

tempopass 16 km 19.8.2014

Vi började först med en uppvärmning på 3 km och sedan var det dags för tempodelen på 16 km. Den avverkade jag alltså på 1:03:25, vilket blir en snittfart på 3:57 min./km. Syrran hade inte så mycket sämre tid eftersom hon avverkade samma sträcka i en snittfart på 4:09 min./km, vilket gör att hon ligger väldigt bra till formmässigt för att underskrida 3 timmar på maratonsträckan. Snittfarten för att underskrida maraton på 3 timmar ligger ju som bekant på 4:15 min./km över hela sträckan på 42,2 km. Efter tempodelen blev det ännu 2,4 km nedjoggning, som jag av någon anledning råkade dela upp i två delar.

tempopass 19.8.2014 resultat

Passet som helhet med uppvärmning, tempodelen och nedjoggningen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *