Lyckad genomkörare på 16 km

Det börjar se allt bättre ut formmässigt. Igår var planen att köra ett tempopass på 16 km i maratonfart, dvs. en snittfart på 3:54 min./km över hela sträckan. Det lyckades helt enligt planerna som ni kan se på summeringen av passet nedan.

PicsArt_1440610490570

Det är just denna typ av pass som behövs för att bygga upp självförtroendet inför ett maraton och ett bevis för att jag troligen är redo för att springa hela sträckan redan 12:e september i Jyväskylä. Därför tror jag bestämt att jag redan nu går in och anmäler mig till nämnda lopp. 🙂

Det är naturligtvis mycket som kan hända formmässigt ännu innan det är dags. Men av erfarenhet vet jag att det är onödigt att vänta ända fram tills Vanda 11:e oktober, även om det finns mer tid till förberedelser inför det loppet. Att få springa skadefri är nämligen ingen självklarhet som maratonlöpare och mycket kan hända inom loppet av ytterligare några veckor av hård träning.

Om jag bara orkar ladda om skulle jag dock gärna köra ett halvmaraton innan det är dags att avsluta säsongen. Hittills har det nämligen endast blivit ett halvdant försök till att springa ett halvmaraton i år. Men då kräver det ett helt annat upplägg på träningen efter maratonloppet, med endast korta och snabba distanser i kombination med en del alternativ träning.

Men i planerna finns även något annat intressant och spännande, som skulle innebära att jag inleder nästa säsong rekordtidigt. Mer om det i ett senare skede. 🙂

simning 25.8.2015

Svalkande bad genast efter genomfört tempopass. Jag kommer verkligen att sakna simturerna efter ett riktigt tufft pass.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *