Lördagens långpass på 36 km

Idag är det lördag igen vilket i min värld betyder långpass på träningsfronten. Idag hade jag planerat att öka lite på tempot från förra veckan. Lite optimistiskt tänkt kanske med tanke på att jag har en riktigt tuff träningsvecka bakom mig med 82,5 km innan dagens pass och alltså 118,5 km efter dagens träningspass. Jag fick i alla fall ihop ett långpass på drygt 36 km på 2:45, vilket är riktigt bra med tanke på omständigheterna.

garmin sammanfattning långpass 20.4

Det kändes verkligen att jag kört rätt hårt de senaste tre veckorna och jag märkte redan i början av löppasset att benen inte riktigt var med. Benen var så trötta att jag helt saknade det driv i steget som jag under vissa perioder under veckan känt av.

Om man skall hitta något positivt med passet så känner jag att andningen nu börjar fungera på det sätt som behövs för att komma ner på de tider som jag önskar mig. Ifall benen nu börjar fungera tror jag inte att det är några problem att dra en stor del av mina långpass på farter t.o.m. under 4:00 min./km. Mina stenhårda intervallpass som jag kunnat dra de 3 senaste veckorna sedan mitt ben blev bra börjar med andra ord ge resultat…

Dagens pass drog jag med en snittfart på 4:35 min./km. De första 10 km drog jag på 44:30 och halvmaraton på 1:34:50. Snittfarten blev dock sämre för hela passet på grund av att jag råkade ut för en riktigt hård motvind efter 27 km, vilket påverkade farten rätt mycket. Jag försökte hålla jämn ansträningningsnivå över hela passet, men kunde inte riktigt hålla upp farten på grund av motvinden i slutet av passet.

Efter morgondagens långintervaller kommer jag att köra en vecka lite lugnare för att jag skall börja få lite fart i mina ben. Dessutom behöver benen lite vila efter tre veckor med stegrande mängd. Nästa vecka skall utmynna i ett testlopp på 40 km som jag hoppas dra en bit under 3 timmar. Detta kommer också att bli mitt längsta långpass innan Stockholm Marathon. Sedan ökar jag mängden i två veckor igen för att sedan påbörja formtoppningen.

Nu är det bara att hoppas att mitt ben håller ännu för morgondagens träning. Jag är nämligen oerhört lycklig över att äntligen kunna springa igen! Det finns få saker som överträffar den känsla man har på kvällen efter ett riktigt tufft långpass. Man är så oerhört rofyllt och pigg samtidigt.

Första 21 km långpass 20.4

kilometrar 21-37 långpass 20.4
För siffernördarna, här är mina kilometertider. Det märks att vinden tog ut sin rätt i slutet av passet.

Dagens väder
Dagens väder, tror jag. Appen verkar inte riktigt 100-procentig 🙂

PicsArt_1366476249720
Mina nya kompressionsstrumpor som jag köpte från Eurofysio igår.

20130420_180630_20130420194711867
Lite kvinnlig lyx lördagen till ära 🙂

PicsArt_1366476556384
Lite manlig lyx lördagen till ära. Jag hade ju tänkt dra ner på ölintaget under veckosluten, men detta får ske stegvis antar jag. Jag köpte i alla fall ölflaskor av storleken 0,33 l istället för 0,5 l. 🙂

PicsArt_1366476665752
Kvällens middag var husets kyckling från Tian Long. Till detta en helt perfekt Ale av märket Leffe Blonde. En mycket positiv överraskning som påminner mycket om Malmgårds Dinkel-öl.

PicsArt_1366478209388
Min nya kärlek på ölfronten. Kolla in färgen! Det är omöjligt att inte bli kär i denna för mig nya öl. En specialöl, något rostad och med inslag av choklad. Jag tyckte mig också märka vissa inslag av kaffe, är dock inte riktigt säker.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *