Lördagens eskapader

Gårdagen var en höjdare på många sätt och vis. För första gången på 2 månader kunde jag igår springa helt utan smärta, vilket naturligtvis känns bra för tränings/löparnarkoman. Dessutom var min sambo ledig från jobbet, också det en ovanlighet, vilket gjorde att vi kunde i lugn och ro spendera dagen på stan i shoppingens tecken.

20130210_144216

Jag började dagen med träning i simhallen där jag först sprang ungefär 10 km på löpbandet. Jag ställde in lutningen på 1 % och körde en uppvärmning på 3 km. Benet var först lite styvt och jag hade svårt att hitta den rätta koordinationen på grund av all crosstrainer-träning på sistone.

Efter ett tag märkte jag dock att det inte fanns något kvar av den smärta som jag levt med i några månader nu. Lite sjukt var benet, men det var mer frågan om en ömhet som dessutom flyttat sig från benhinnan till vaden. Vad det sedan beror på är lite osäkert, men jag hade påbörjat en behandling med en liten “tagboll” i fredags som gick ut på att jag stod på denna och lät den massera hela fotvalvet. Tipset hade jag hämtat via en Youtube-video där en engelsman visade olika behandlingsformer mot benhinneinflammation.

Jag måste erkänna att jag kände mig aning skeptisk till att massage under foten skulle hjälpa vid benhinneinflammation, men jag märkte vid massagen att jag kom åt en massa smärtpunkter. Det var som om hela benet skulle ha domnat bort av den smärta som massagen medförde.

Nu är det bara att hoppas att samma flyt håller i sig och att jag en gång för alla kan bli kvitt mina problem med mitt ben.

På löpbandet försökte jag köra så många tusingar jag klarade av och denna gång stannade det vid endast 4 stycken i 3:45-fart. I normalfall skulle jag vara riktigt orolig över ett sådant “formbesked”. Nu är jag bara riktigt glad varje gång jag kan springa obehindrat utan smärta.

Efter löpningen drog jag ännu styrketräning och vattenlöpning. Vattenlöpningen drog jag endast som nedjoggning i ca. 15 minuter, främst för att kyla ner kroppen efter ansträngningen från löpträningen.

Idag söndag har jag planerat att först bege mig ut på en länk och sedan till simhallen med sambon för styrketräning och vattenlöpning. En söndag fylld med aktiviteter med andra ord.

PicsArt_1361082533401
Straffet för att ha slarvat bort sina simbyxor. Vattenlöpningen drogs i retrostil med simhallens hyrsimbyxor.

PicsArt_1361080951242
Kan detta vara lösningen till mina skadeproblem? Taggbollen som jag står på för att få massage under min fot.

PicsArt_1361082850298
På vår shoppingrunda hittade vi bland annat en hel del blomster. Tack mamma för presentkortet 🙂

PicsArt_1361083047164
…och naturligtvis lite veckoslutsöl. Den rökiga varianten i mitten kan verkligen rekommenderas!

PicsArt_1361083233983
Vår middag var kycklingquesidillas med kronärtskockor. Mycket gott!

PicsArt_1361083383534
Måste ännu dela med mig av något som troligen intresserar endast mig, men ändå :). I den sista matchen för säsongen i fredags blev jag uppflyttad till 3:an i Fifa13 på playstation, detta med matchens sista spark i 90:e minuten! 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *