Ljusning i sikte

Det har varit riktigt jobbigt att bli av med min benhinneinflammation. Jag kände mig relativt frisk i benet redan förra veckoslutet och sprang 12 och 10 km på lördag och söndag följt av 15 km på måndag. På tisdagen fick jag dock ett bakslag när jag igen fick ont i mitt högra ben. Det blev därför några dagar med alternativ träning innan jag igen kunde köra igång med löpningen igen.

Orsaken till att jag igen återfått tron på att det kommer att ordna upp sig är att jag kunnat springa helt smärtfritt sedan torsdag. Största orsaken till min optimism är dock att jag nu tror mig funnit en behandlingsform som håller smärtan borta. På onsdagen fann jag nämligen en punkt på mitt högra ben som efter att jag själv masserat den ett par gånger per dag inte alls haft några smärtor vid löpning.

Det är sällan just på den punkt som man har ont där behandlingen behöver läggas in och det bevisar också mitt senaste “fynd”. Punkten där jag har ont ligger långt ner på benet, vilket tidvis fått mig att misstänka någon typ av fraktur. Vid mitt besök vid “fotexperten” för snart två veckor sedan kunde vi dock rätt snabbt utesluta en fraktur. Han behandlade också mitt ben högre upp än på mitt smärtområde, men just då trodde jag att han var fel ute.

Denna vecka började jag alltså själv massera mitt ben på samma område och till min förvåning var smärtan i benet borta redan vid följande löppass. Jag önskar att jag kommit på denna behandlingsform tidigare ifall det verkligen har varit så enkelt att bli av med smärtan…

Men bra såhär. Jag hoppas verkligen att jag får löpa smärtfritt resten av året nu. Skadeperioden på flera månader har verkligen gjort mig hungrig på löpning igen och det känns mycket motiverande att satsa mot nya målsättningar igen.

Det har även synts i min träning mot slutet av veckan. Farten är fortfarande blygsam i samtliga av mina löppass, men att kunna löpa helt smärtfritt har gjort att jag rätt snabbt fått en allt bättre känsla i löpningen. Om det fortsätter i samma takt dröjer det inte många dagar tills jag är redo att påbörja fartpassen igen. Följande vecka ligger dock fokuset fortsättningsvis på mängd där jag siktar på att för första gången detta år överskrida 100 km löpning.

Denna veckas träning:

Måndag 15.2:

15 km löpning och 30 min. styrka

Tisdag 16.2:

2 km löpning och 60 min. på crosstrainern (16 km) + 60 min. styrka

Onsdag 17.2:

3 km löpning och 60 min. på crosstrainern (15 km) + 60 min. styrka

Torsdag 18.2:

15 km löpning och 30 min. styrka

Fredag 19.2:

Morgonpass 10 km

Lördag 20.2:

“Långpass” 20 och 30 min. styrka

Söndag 21.2:

10 km på löpband och 90 min. styrka

Totalt 7 pass, 75 km löpning, 2 h på crosstrainern och 5 h styrka.

4dcba41c-7362-4cb2-8b3d-eb9aa19baa2c

Syrran tävlar flitigt i Indien just nu. Förra veckoslutet deltog hon i ett halvmaraton och idag i ett lopp på 10 km där hon kom på andra plats.

43a582e0-3c66-419b-b11d-eb6991825d90

Ännu en bild från dagens lopp.

39e7a447-d43d-496b-bd5f-716237cb47da

Igår var vi på Idas födelsedagsfest. Det var en fantastiskt rolig kväll med gott sällskap, många skratt och god mat. Det var första gången jag på allvar fått tillfälle att träffa dessa härliga typer och jag hoppas att det inte dröjer så länge tills nästa gång. Tack Jasmin för bilden!

60860e79-7524-453c-b7f7-cbbce39e8f4b

Ett annat välkommet inslag under kvällen var öldrinkarna som Julien tillredde. Jag brukar sällan ta drinkar när vi är ute och håller mig främst till öl och whisky, men dessa öldrinkar var riktigt bra. Speciellt denna öldrink som jag tror att hette Picon Biere tyckte jag till viss del påminde om några av mina favoriter bland klosteröl som Affligem, Leffe och Grimbergen.

1516f77b-6b13-401e-8eb4-8fda9ee3175d

Basen i nämnda öldrink.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *