Lite uppdatering om min träning

Ibland kan man bli så otroligt trött efter ett tufft intervallpass. Speciellt efter en lång dag med först morgonträning och sedan jobb kan krafterna ta helt slut när man kommer hem från kvällspasset. Igår var en sådan kväll när det inte fanns någon extra energi kvar alls efter mitt träningspass.

Själva kvalitetspasset på 2-1-1-2-1-1-2 km, alltså totalt 10 km intervaller, var i sig ett riktigt bra formbesked. Jag kände redan innan jag drog igång med passet att energinivån var rätt låg och att jag var rätt trött i kroppen. Det oaktat kunde jag köra passet på riktigt bra farter och höll samtliga mina intervaller i maratontempo och under. Ifall jag får hållas frisk ser det riktigt bra ut med tanke på mina följande tävlingar.

Med uppvärmningen på 2,5 km och nedjoggningen på 6,5 km fick jag ihop totalt 20,8 km löpning på mitt intervallpass. Totalt blev det alltså 29,3 km löpning under gårdagen då man inkluderar mitt morgonpass på 8,5 km.

Idag har jag kört ett morgonpass på 7 km med syrran och skall på kvällen köra ca. 13 km, styrketräning och vattenlöpning vid simhallen.

Nedan har jag hittat ett kort klipp från CNN om kenyanska löpare från Iten. För de som läst den läsvärda boken Running with the kenyans det vara intressant att se hur det ser ut i verkligheten i Iten där ju många av de kenyanska topplöparna kommer ifrån.

Under denna trailern från dokumentären Running to the limits som handlar om britten Alex Vero som gör beslutet att gå från soffpotatis till löpare för att se hur långt han kan nå. Tyvärr måste man numera köpa dokumentären för att kunna se hela. Bara för några månader sedan kunde man se den i sin helhet på youtube. Det är en av de absolut mest sevärda dokumentärerna jag har sett om löpning.


Running to the limits

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Benny

      Bra point där! Glömmer alltid att redogöra för denna viktiga del av träningen. 🙂 Jo, jag försöker sträva till att ha en joggvila på 1/4 eller på sin höjd hälften av vad det tar att springa intervallerna. Igår sprang jag 2 km på ungefär 7:50 och vilade därför 2 minuter efter 2-kilometers intervallerna. Efter 1-kilometers intervallerna strävade jag mot att ha en joggvila på högst 1 1/2 minuter. En minut vore idealet när det gäller 1-kilometers intervaller, men i dagsläget har jag inte riktigt den form som krävs för att köra med endast en minuts vila. Speciellt inte när jag kör med 2-kilometers intervaller om vartannat…

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *