Lite löpning och mycket mat

Imorse sov jag ut ordentligt och gav mig sedan iväg på mitt sista löppass innan avresan till Berlin. Det blev totalt 10 km i en snittfart på 5:13 min./km. De första kilometerna kände jag mig riktigt pigg i benen och hann tänka för en stund att toppformen nu infunnit sig. Efter ett tag blev det dock tyngre. Något som säkert har att göra med att jag var helt tömd på kolhydrater denna morgon. Om jag kan få benen i samma skick till söndag som det kändes i början av passet är jag dock hoppfull att det kan gå undan på söndag.

morgonpass 26.9
Rutten på dryga 10 km.

En sak som ändå lyckats rätt bra är mitt viktminskningsschema inför maratonloppet. Nu gjorde jag visserligen min invägning efter fullföljt träningspass då jag mist en del vätska, men hursomhelst visade vågen då 64,8 kg. Efter min rikliga frukost var vikten säkert över 66 kg igen, men för att bibehålla min positiva bild av läget undviker jag att väga mig efter att kolhydratladdningen nu påbörjats. 🙂

Annars började jag först idag tänka på att det faktiskt är till Tyskland vi ska till imorgon. Jag studerade tyska i 8 år och behärskade detta språk helt hyfsat ännu under mina studier i Hanken. Sedermera har dock kunskaperna fallit i glömska efter nästan 12 år utan desto mer användning av språket. Hursomhelst skulle det ha varit riktigt kul att fräscha upp kunskaperna innan avresan även om vi endast är två dygn på plats i Tyskland. Nu börjar det dock vara lite sent påtänkt med tanke på att jag ännu skall hinna packa idag…

Ja, ni läste rätt. Jag har ännu inte påbörjat packningen. Det blir alltså som det alltid brukar bli då det handlar om utlandsresor för min del, nämligen sista-minuten packning…

PicsArt_1380215089532
Efter passet påbörjade jag kolhydratladdningen. Jag blandade i rikligt med cashewnötter, russin och banan i morgongröten…

PicsArt_1380215218340
…och en klick jordnötssmör på detta. Nam!

PicsArt_1380215272715
Nu har jag hittat det godaste av alla Aromabröd som jag hämtade från 1h+k igår. Definitivt ett av de onyttigaste bröden, men det är nästan omöjligt att sluta äta detta när man väl börjat…

PicsArt_1380215333005
Perfekt kycklingpasta vid Rosso.

PicsArt_1380215403760
Vidare kolhydratladdning efter en promenad med Toffe. Jag svor att inte föräta mig under denna kolhydratuppladdning. Detta löfte höll jag inte speciellt väl…

PicsArt_1380215448498
Istället för att genast börja packa kollade jag på en intressant dokumentär om författaren John Irving. Det känns verkligen motbjudande att ha packandet framför sig, men NU måste jag faktiskt börja!!!

Join the Conversation

3 Comments

 1. says: marie

  Hej

  Jag har kollat ute i affärerna och hittar inte minutgröten du skrivit om som du har i smoothies.
  Vart köper du?
  Marie

  1. says: Benny

   Hej!

   Ursäkta dröjsmålet. Din kommentar kom när jag var i Berlin, så därför glömde jag att svara på den genast. Minutgröten som jag ibland har i mina smoothies är av märket “Pirkka” i blåbärssmak och denna köper jag från Citymarket. Ifall du bor i Sverige så hittar man inte detta märke där. Det finns väl inte några Citymarket varuhus i Sverige om jag förstått saken rätt. Men jag tror ändå inte att det borde vara några stora problem att hitta minutgröt i samma smak av ett annat märke i Sverige.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *