Långpass på cykel och crosstrainer

Idag var det förhoppningsvis det sista långpasset på ett bra tag som jag blir tvungen att dra på spinningcykel och crosstrainer. På tisdag nästa vecka har jag nämligen planerat att köra igång med min löpträning på allvar igen när min kur med antiinflammatoriskt är slut. Jag provad lite löpning igår och benet var faktiskt riktigt bra i skick ända fram till 5 km, men sedan började jag känna av lite igen. Därför är det ingen idé att irritera benet innan kuren är slut.

på spinningcykel

Det är alltid med en viss ångest med beger sig iväg för ett långpass på spinningcykel. Inte den förväntansfulla ångesten som inför t.ex. ett långpass eller intervallpass med löpning, utan man vet att man kommer att bli tvungen att tänja sig till det yttersta för att komma över den enorma tristessen som det innebär att dra 2,5-3 timmar på cykel. Det är inte direkt några naturupplevelser man bjuds på i gymsalen och det är nästan omöjligt att komma in i samma sinnestillstånd som under långpassen med löpning där man efter ett tag kommer in i meditativt tillstånd där man bara fokuserar på sin andning.

Dessutom vet man att man kommer att vara tvungen att kämpa en stor del av passet med mjölksyra upp till öronen ifall man vill dra största delen av passet med tillräckligt hög puls.

Idag blev det totalt 1h 30 min. med spinning och 47 minuter på crosstrainern. På spinningcykeln drog jag långintervaller på 12 min.-10′-8′-6′-4′, med 1 minuter cykelvila mellan repetitionerna. Därefter vilade jag 2 minuter innan jag drog 4×6 minuter och 4×4 minuter.

Efter detta drog jag ännu sammanlagt 13 km på crosstrainern i form av intervaller på 10×1000 meter, med 300 meters “joggvila” emellan. Efter x antal pass på crosstrainern har jag äntligen hittat ett sätt att ytterligare få passet att mer påminna om normal löpning. Jag har helt enkelt börjat göra så att jag helt lämnar bort händerna på crosstrainern och har endast en hand som stöd. Andra armen använder jag som pendel vid träningen.

Inte riktigt lika tufft pass som förra lördagen, men å andra sidan drog jag detta pass med högre intensitet, framförallt på crosstrainern. Detta var mitt tionde pass för veckan. Nu återstår endast ett återhämtande elfte pass för veckan imorgon.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *