Långpass 30,5 km

Gårdagen blev rätt fullspäckad precis som förra lördagen med shopping genast efter långpasset. Mina vanliga lördagsrutiner med ett inlägg genast efter långpasset följt av fotboll innan matshoppingen fick därmed ge vika för andra aktiviteter. Detta eftersom sambon nu för andra lördagen i sträck hade ledigt från jobbet. Det gäller att passa på att få in gemensam shopping då det för en gångs skull finns tillfälle för detta.

Jag började gårdagen med ett långpass på 30,5 km med syrran. Jag har vecka för vecka försökt öka på längden på mina långpass. Förra veckan var jag uppe i drygt 28 km och nu var målsättningen att nå upp till minst 30 km. Underlaget var helt perfekt igår för att vara vinter. Endast några partier var isbelagda och det skulle ha gjort det möjligt att lägga in lite mer fart på långpasset. Jag beslöt mig dock för att köra enligt planerna och köra hela långpasset i lugn takt. Istället försöker jag få ett pass med mer fart idag söndag.

Benen kändes rätt trötta på gårdagens pass och även därför kändes det klokt att ta det lite försiktigare. Det blir två långpass till i riktigt lugn fart de följande veckorna innan jag når maxlängden på 35 km. Efter detta är det meningen att jag skall börja öka takten lite i slutdelen på dessa långpass. Till skillnad från tidigare år tror jag inte att jag kommer att köra längre än 35 km på långpassen i år, i alla fall inte om jag kör delar av långpassen i hård fart. Detta eftersom återhämtningen blir onödigt lång efter dessa kraftmätningar.

långpass 14.12.2013
Rutten på gårdagens långpass.

långpass 14.12 träningsdata
Det lugna långpasset i siffror.
långpass 14.12 effekt
Pulszonerna.
PicsArt_1387099385876
Det började ljusna först en timme in på vårt långpass då vi startade redan kl. 8.00 på lördagen. Här är vi i Runsor.

PicsArt_1387099258487
Den vackra korsholmskyrkan.

PicsArt_1387098837576
Återhämtning genast efter passet.

PicsArt_1387099011516
Efter julklappshoppingen blev det middag vid Amarillo. Jag gjorde mitt bästa att övertyga sambon om att detta var den yttersta kärleksförklaringen eftersom middagen gjorde att jag missade en av de viktigaste matcherna för Arsenal under säsongen. De hade nämligen tidig match på lördagen.

PicsArt_1387103645226
Själva matchen visade sig bli en av de bästa hittills denna säsong med 9 (!) mål. Tyvärr förlorade Arsenal med 6-3 och leder nu med endast 2 poäng före Chelsea. Jag tänker inte missa Arsenals match mot Chelsea nästa helg. 🙂 Bilden är från reprisen nu på morgonen.

PicsArt_1387099150314
Jag har blivit precis lika slö som Toffe på söndagsmorgnarna. Jag brukar alltid försöka komma mig tidigt upp även på helgerna för att hinna med så mycket som möjligt. Den senaste tiden har jag dock varit riktigt seg på helgerna. Håller jag på att mista min status som morgonmänniska eller beror det på att jag har så tidiga vanor under vardagarna?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *