Långpass 30 km

Igår körde vi det sista långpasset innan det är dags för formtoppning inför följande tävling. Det känns verkligen som att det är rätt tid för en lite lugnare träningsperiod nu eftersom jag börjar känna mig sliten efter rätt många veckor med hård träning. Nu är det bara att vänta och hoppas att att formtoppen infinner sig lagom till tävlingen om ett par veckor.

Långpasset igår var alltså 30 km långt och det skulle köras på känsla de första 25 kilometerna och sedan de sista 5 kilometerna i maratonfart. Jag kände mig sliten redan från början av passet och det var inget flyt att tala om i något skede av löprundan. Det var dock ingen överraskning eftersom jag fick kämpa ordentligt redan under torsdagens intervallpass och nu var det ju inte speciellt många timmar av vila mellan de två kvalitetspassen.

Det gick ändå helt hyfsat och jag fick till stånd en liten fartökning i slutet, även om jag sist och slutligen inte riktigt nådde maratonfart. Men det viktigaste var ändå att få känna på lite fartökning och en snittfart på 3:59 min./km de sista 5 kilometerna var ändå helt acceptabelt.

Nu väntar det alltså några veckor med både färre och kortare löppass. Intensiteten bibehålls, men det längsta av de kvalitetspass som körs de följande två veckorna blir en intervallstege på totalt 12 km på tisdag.

långpass 23.8.2014

Tiderna på långpasset igår. De sista 5 kilometerna avverkades på 19:56 eller en snittfart på 3:59 min./km.

långpass 23.8.2014 resultat

Långpasset som helhet.

PicsArt_1408870910265Premier League körde äntligen igång förra veckoslutet igen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *