Långpass på 30 km

När jag låg i vattnet efter dagens långpass gjorde jag ett konstaterande; detta är verkligen livet och något som alla borde få känna på. Känslan att hoppa i vattnet och svalka av sig efter ett riktigt tufft långpass. Ju hårdare löppass, desto skönare är det att bada efteråt. Jag har badat efter varje tuffare löppass de senaste tre veckorna och kommer att fortsätta med det varje dag så länge vädret tillåter.

Vi började rätt tidigt med långpasset idag. Vi var igång redan strax efter kl. 7.30 på morgonen och benen kändes rätt tröga efter onsdagens genomkörare. Det finns en grundregel som säger att man borde ha minst 48 timmar mellan två hårda kvalitetspass. Nu blev det inte riktigt så lång tid mellan passen, men det var inte bara det som var orsaken till de tunga benen. Onsdagens tröskelpass var ju så långt som 16 km och hela löppasset över 21 km. Dessutom var det på löpband och det ovana underlaget gjorde att benen var rätt ömma ännu idag.

De första 10 kilometerna gick således åt till att komma igång med en fart på strax över 5:00 min./km. Efter kom vi dock bra igång och började köra i farter strax under 5:00 min./km. De sista 10 kilometerna ökade vi ännu mer och var som lägst ner på 4:05 min./km under de sista kilometerna. Snittfarten på de sista 10 kilometerna var med säkerhet runt 4:20-4:35 min./km, efter snittfarten på hela långpasset över 30 km var 4:45 min./km.

Med andra ord blev det en riktigt bra genomkörare och ytterligare ett bevis på att benen har svarat bra på träningen de senaste veckorna. Det börjar kännas som att det finns driv i steget nu och som att jag kan öka till maratonfart även under det senare partierna på långpassen så småningom.

långpass 1.8.2014

Resultatet på dagens långpass på 30 km.

långpass 1.8.2014 klocka

Vi var igång strax över kl. 7.30 imorse.

långpass 1.8.2014 joso

Syrran var med på långpasset även idag. Speciellt dagar som dessa, när benen är lite tröttare än vanligt är det guld värt med sällskap. Det gör att man pushar sig lite extra att orka hela vägen även om det är kämpigt.

långpass 1.8.2014 bild 3

Efter långpasset var det bara att knyta av sig skorna och hoppa i “plurret”.

långpass 1.8.2014 bild 4

En helt fantastisk känsla att bada efter ett tufft långpass. Men denna känsla uppnår man inte innan man först tagit ut sig riktigt ordentligt innan. Jag kan verkligen rekommendera detta upplägg.

PicsArt_1406826435504

Igår gjorde Heidi den perfekta uppladdningsmaten i form av quinoa blandad med stekta nötter och kyckling som hon själv kryddat helt perfekt. Till det den godaste ölen som finns på marknaden. Nam!

PicsArt_1406826604364

En nyhet på ölfronten som jag sparade tills efter långpasset.

PicsArt_1406893283470

Det tar alltid ett tag innan jag får i mig riktig mat efter ett långpass. Men lite protein försöker jag alltid få i mig genast efter tunga löppass för att reparera skadad benvävnad.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *