Kamp mot klockan

Det kommer att bli en riktig kamp mot klockan inför Paris Marathon. Den smärta som jag har på insidan av låren har inte lindrats nämnvärt trots att jag varvat vila med lättare träningspass under de senaste två veckorna. Mitt största problem just nu är att jag har svårt att lokalisera smärtan. Tidigare har jag trott att det är ljumskarna som besvärat mig mest, men nu när jag vilat upp benen mer märker jag att smärtan också ligger lite längre ner under ljumskarna.

Igår körde vi några kortare intervaller på 6×300 meter, med en uppvärmning på 3 km innan. Idag var det dags för ett distanspass på 10 km i 4:50-tempo. Under båda dessa pass hade jag svårt att kunna springa normalt. Det blev mest att anpassa löpningen efter graden av smärta.

Det är inte den optimala uppladdningen inför ett maratonlopp att endast några dagar inför loppet behöva fundera i dessa banor. Helst skulle man ju “skutta” runt på lätta ben i detta skede av uppladdningen. Under denna tidpunkt brukar det ju annars handla om att akta sig för att dra på alltför hårt under löppassen då det brukar kännas så lätt. Nu har det snarast handlat om att få träningspassen undanstökade. Den smärta som jag har har helt tagit bort fokuset från alla tankar på vilken löpform jag har för tillfället.

Imorgon har jag vilodag och min sista massage/behandling innan maratonloppet. Sedan återstår det endast ett kort löppass på 4-5 km på fredag innan det är dags att packa de sista grejorna och bege sig iväg till Paris. Avresan dit är ju tidigt på lördag morgon.

Photo credits: William Warby

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *